UBS odlučio: Dvije trećine radnika trajno u hibridnom modelu

Dodajte komentar

Švacarski bankarski div UBS odlučio je da će dozvoliti da čak dvije trećine svojih radnika trajno rade u hibridnom modelu.

Razlog je želja da UBS bude što konkurentniji američkim bankama koje su zauzele mnogo tvrđi stav.

Potezu zajmodavca predvodi glavni izvršni direktor Ralph Hamers. Banka se takođe obvezala pružiti osoblju fleksibilnost hibridnog radnog aranžmana koji se temelji na ulogama i lokacijama, rekla je osoba bliska banci.

Interna analiza banke pokazuje da su dvije trećine njene radne snage bile na radnim mjestima pogodnim za hibridni rad, dok će neke uloge, poput trgovaca i osoblja podružnice, morati raditi s mjesta, rekla je osoba. Nije određen datum povratka u kancelariju, rekli su Bloomnbergu dobro obaviješteni izvori.

Potez UBS-a postavlja snažan kontrast između švajcarskog zajmodavca i mnogih njegovih američkih rivala. Goldman Sachs Group Inc. zahtijevala je da se gotovo svi američki radnici jave na svoja radna mjesta, JPMorgan Chase & Co. traži od većine svojih američkih radnika da započnu redovne rasporede kancelarija 6. jula, dok je izvršni direktor Morgan Stanleyja James Gorman ispalio metak upozorenja : “Ako možete otići u restoran u New Yorku, možete doći i u kanvcelariju. Želimo vas u kancelariji.”

Izvor: SEEbiz.eu

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *