Novi Duster izgleda odlično, i dalje ‘drži’ cijenu gradskog auta

Dodajte komentar

Novi Duster uvjerljivo dokazuje svoj DNK i pripadnost marki Dacia: esencijalan je, robustan, ali i dalje dostupan svima”.

Tim je riječima Lionel Jaillet, potpredsjednica Odjela za performanse proizvoda ovog rumunskog proizvođača automobila, najavila svježe izdanje Dacijina zaštitnog znaka – Dustera, za koji kažu kako je SUV za cijenu malog gradskog automobila.

S ukupno gotovo dva miliona prodanih primjeraka, Duster, kažu u Daciji, od 2019. zauzima prvo mjesto u prodaji privatnim kupcima na evropskom tržištu SUV-ova, pa ovaj brend na novi model polaže sve “karte”.

Sudeći po fotografijama, Duster je zadržao svoj itekako tipičan izgled, ali je znatno “ušminkan” kako bi ipak pratio aktualne dizajnerske trendove u automobilskoj industriji.

U Daciji ipak naglašavaju da poboljšanja u njegovu dizajnu nisu samo estetska, već i funkcionalna jer mu garantuju veću aerodinamičnost i manju potrošnju. Vidno je unaprijeđen i interijer, sada se čini daleko modernijim i atraktivnijim.

No, kada je sama vožnja u pitanju najvažnije je da Duster sada dostupan sa 6-stupanjskim automatskim EDC mjenjačem s motorom TCe 150, dok je obim rezervoara za plin verzije ECO-G 100 povećan na 49,8 litara, što je povećanje od 50 posto.

U ponudi su jedan dizelski i jedan dvogorivni motor (benzin+LPG) te četiri benzinca. Naravno, kupci će moći da biraju između pogona na prednje ili sva četiri točka

Izvor: Poslovni.hr

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *