Ekonomski pasoš tražila 693 stranca

Dodajte komentar

Ekonomsko državljanstvo tražila su 693 stranaca, sa preko 212 podnesenih aplikacija.

Među zainteresovanim za crnogorski ekonomski pasoš najviše je državljana Rusije, njih 284, ali i Kine 143, piše u Informaciji o okolnostima o značaja za nesmetano sprovođenje Odluke o kriterijumima, načinu i postupku izbora lica koje može steći crnogorsko državljanstvo prijemom radi realizacije posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore, prenosi Dan.

“U diskusiji je naglašeno da obaveza sprovođenja postupka legalizacije dijela dokumentacije koja se predaje uz zahtjev za prijem u državljanstvo (pasoš, lična karta, izvod iz registra rođenih i vjenčanih, dokaz o neosuđivanosti) u značajnoj mjeri otežava mogućnost aplikanata da kompletiraju svoj zahtjev za prijem u državljanstvo zbog toga što je u većini država postupak legalizacije dokumenata značajno otežan, a u nekim slučajevima i onemogućen, administrativnim restrikcijama koje su države uvele u cilju suzbijanja širenja virusa kovid-19”, saopšteno je iz Vlade.

U tom kontekstu, Vlada je zaključila da je opravdano dozvoliti aplikantima i članovima njihovih porodica da dokumentaci ju koju dostavljaju uz zahtjev za prijem u državljanstvo podnose u originalu, ukoliko dokažu da iz objektivnih okolnosti nijesu mogli da sprovedu postupak pune legalizacije i ukoliko Agent zaocjenu međunarodne podobnosti ne ospori validnost takvog dokumenta.

Usvojena je i Informacija o statusu realizacije projekta autoputa Bar-Boljare, u kvjoj je navedeno da je ukupan stepen završenosti radova na izgradnji autoputa od Smokovca do Mateševa iznosi oko 95 odsto.

“Usvojena je Informacija o aktivnostima na realizaciji projekta termoenergetskog kompleksa u Pljevljima. Projekat ekološke rekonstrukcije TE je višegodišnji projekat, koji u krajnjem treba da obezbijedi punu usaglašenost emisija štetnih čestica iz elektrane sa evropskim propisima “, istakli su iz Vlade.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *