Savjet legendarnog investitora: Čime da se ne vodite pri izboru posla

Dodajte komentar

Na pitanje koji je to najbolji savjet koji bi dao 23-godišnjem Amerikancu, američki biznismen, investitor i softverski inženjer, Mark Andresen rekao je „vaša strast treba da vam bude hobi, a ne posao“.

Mark Andresen je jedno od najvećih i najuspješnijih imena u svijetu tehnologije. Osnovao je nekoliko startapa, a preko firme za rizični kapital koju je pokrenuo sa Benom Horovicem, Andreessen Horovitz, podržao je niz tehnoloških kompanija od Tvittera i Facebook-a do Robloka i Clubhouse-a.

U nedavnom intervjuu Andresena su pitali koji bi danas bio najbolji savjet pametnom 23-godišnjem Amerikancu.

Ne slijedite svoju strast. Vaša strast je vjerovatno gluplja i beskorisnija od bilo čega drugog. Strast treba da vam bude hobi, a ne posao“, rekao je.

Legendarni investitor dodao je da bi mladi ljudi trebalo da traže posao u najživljim oblastima.

„Ponekad možete imati osjećaj da su se sve uzbudljive stvari već dogodile, da smo na kraju tehnološke istorije i da ne preostaje ništa drugo nego da se održi ono što već postoji. Zapravo je suprotno“, kaže Andresen.

U prvim danima pandemije Andresen je napisao viralan post u kojem je osudio nedostatak mašte i inicijative zbog kojih je svijet bio ugrožen od katastrofe.

Kako svijet polako izlazi iz pandemije, Andresen kaže da postoji beskrajna prilika za oblikovanje bolje budućnosti za ljude.

Izvor: BIZLife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *