Radnici Plantaža održali štrajk upozorenja, 1. jul rok za ispunjenje zahtjeva

Dodajte komentar

Radnici Plantaža “13. jul” organizovali su danas štrajk upozorenja tražeći da im se zahtjevi, među kojima je smjena menadžmenta, ispune do 1. jula.

Zathjeve je, okupljenim radnicima, pročitala predsjednica Sidnikata Plantaža Anka Knežević.

-Tražimo da nam se zahtjevi ispune do 1. jula. Ako se to ne uradi Skupština Sindikata će odlučiti o daljim koracima- navela je Knežević.

Podsjećamo, radnici traže smjenu izvršnog direktora, sekretara Društva i kompletnog menadžmenta koji su bili dio prethodne i sadašnje uprave, koji su ih, kako navode, lošim poslovnim potezima, odlukama i samim tim i lošim upravljanjem doveli u tešku situaciju.

– Smatramo da se oporavak naše kompanije i sačuvanje brenda može ostvariti samo ukoliko se izvrši smjena rukovodećeg kadra i imenovanje osobe na čelu kompanije koja će napraviti tim sposobnih i stručnih ljudi koji će znati da se domaćinski odnose pred svim zadacima i izazovima koji nas čekaju na putu oporavka – naglašeno je u proglasu.

Takođe, zahtijevaju redovnu i neselektivnu isplatu zarada u bruto iznosu i uplata bankarskih kredita i drugih obustava.

– Ovo iz razloga što selektivnom isplatom zarada rukovodstvo vrši svjesno raslojavanje među zaposlenima i tako narušava međuljudske odnose – objašnjeno je u zahtjevima.

Jedan od zahtjeva je sačinjavanje Pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta uz aktivno učešće predstavnika Sindikalne organizacije, kao i povlačenje Inicijative koja je pokrenuta kod Ustavnog suda Crne Gore za ocjenu ustavnosti zakonitosti Kolektivnog ugovora i tužbe podnesene Privrednom sudu Crne Gore, koji su pokrenuti od strane Izvršnog direktora, a na štetu zaposlenih.

Izvor i foto: Pobjeda.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *