Održana redovna godišnja Skupština akcionara Crnogorskog Telekoma

Dodajte komentar

Na današnjoj redovnoj Skupštini akcionara Crnogorskog Telekoma a.d, održanoj u Podgorici, usvojeni su Finansijski izvještaj i Izvještaj o poslovanju za 2020. godinu. Na Skupštini je odlučeno i da se dio neto dobiti ostvarene u finansijskoj 2020. godini, u iznosu od 945.479 eura – odnosno 2 centa po akciji (bruto) – isplati akcionarima na ime dividende, dok će se preostali dio dobiti u iznosu od 211.792 eura raspodijeliti u zadržanu dobit.

Za nezavisnog revizora društva za 2021. godinu, Skupština akcionara izabrala je revizorsko preduzeće Ernst & Young.

Na Skupštini akcionara je raspravljano i o predlogu dijela akcionara da Skupština akcionara da ovlašćenje za otkup sopstvenih akcija Društva, koji nije dobio potrebnu većinu glasova, uz obrazloženje da će se to pitanje ponovo evaluirati i o njemu izjasniti nakon trećeg kvartala ove godine, uzimajući u obzir makroekonomska kretanja i planirane buduće investicije.

Prethodnu, 2020. godinu, veoma izazovnu u poslovnom i ekonomskom smislu, u Telekomu su obilježili posebna briga za korisnike i zaposlene, uspješno održavanje kontinuiteta u poslovanju, podrška partnerima iz javnog i privatnog sektora, i brojne donatorske i humanitarne aktivnosti.

Telekom je, uprkos brojnim izazovima u svakodnevnom poslovanju, značajan dio svojih aktivnosti posvetio unapređenju zadovoljstva korisnika, kako bi opravdao njihovo povjerenje. Zahvaljujući tome, Telekom je u 2020. uspio ostati tržišni lider u ukupnom broju postpejd korisnika i u segmentu mobilnog interneta.

Istovremeno, istraživanje zadovoljstva korisnika koje se kontinuirano realizuje u cijeloj Deutsche Telekom Grupi, koristeći isti set parametara i kriterijuma u svim kompanijama unutar Grupe, pokazalo je da su korisnici Crnogorskog Telekoma posebno zadovoljni fiksnim uslugama, naročito brzinom interneta. Istraživanje takođe ističe njihovo zadovoljstvo stabilnošću i brzinom mobilnog interneta, a korisnici Telekoma imaju i snažniji osjećaj da se vodi računa o njihovim potrebama.

Iz Telekoma napominju i da su prošlogodišnju krizu iskoristili kao šansu za reorganizaciju procesa unutar kompanije, i za formulisanje i implementaciju nove strategije. Kao rezultat, početak 2021. godine obilježili su stabilan nivo prihoda i rast dobiti u odnosu na isti period prethodne godine, stabilna pripejd baza i rast baze postpejd korisnika.

„Uprkos velikom pritisku epidemije na poslovanje kompanije, 2020. smo iskoristili da dodatno poboljšamo i unaprijedimo procese u kompaniji kako bismo još brže i još bolje odgovarali na zahtjeve i potrebe korisnika. Želimo da učinimo sve što možemo da osjete da brinemo o njihovim potrebama i da se, koristeći naše servise i usluge, nalaze u dobrim rukama. Istovremeno radimo na tome da zadržimo poziciju lidera u oblasti telekomunikacija, pa nastavljamo da prvi u Crnoj Gori predstavljamo najnovije tehnologije. Crnogorski Telekom je operator koji ima najveći udio u razmjeni podataka putem mobilnog interneta u zemlji, a mobilna mreža Telekoma najbrža mreža po mnogim istraživanjima, što nas dodatno obavezuje da budemo pioniri u tom dijelu – zato smo nedavno prvi u Crnoj Gori predstavili i u testni rad pustili dvije 5G bazne stanice. Želimo da naši korisnici budu zaista zadovoljni zbog toga što smo im pružili, i zato smo odlučni da svaki put uvodimo nove tehnologije i razvijamo iskustvo i dostupnost usluga. Ostajemo privrženi korisnicima i to ćemo slijediti i u budućnosti“, kazala je Dina Cibulskaja, izvršna direktorica Crnogorskog Telekoma.

Iz Telekoma podsjećaju i da uprkos veoma konkurentnom telekomunikacionom tržištu u Crnoj Gori, godinama ostaju jedini telekomunikacioni operator čije se akcije nalaze na berzi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *