Upozorenje Centralne banke Rusije: Ne kupujte kriptovalute

Ruska Centralna banka upozorila je da ulaganje u nestabilne digitalne valute može dovesti do „ogromnih“ gubitaka.

Ruska Centralna banka upozorila je investitore da budu oprezni kod rizičnih ulaganja.

U intervjuu za list Komsomolska pravda, Elvira Nabiulina, guvernerka Centralne banke Rusije, tvrdi da su ulaganja u bilo koju vrstu valute uvijek rizična.

„Gubitak na deviznom tržištu je mnogo izvjesniji nego što je zarada. Najopasnija od svih strategija je, naravno, špekulativna kripto imovina“, rekla je ona.

„Cijene su veoma kolebljive, a gubici mogu biti ogromni“, rekla je guvernerka ruske banke.

Kripto tržište, na kome su vrijednosti pojedinih valuta poput bitkoina porasle do neviđenih maksimuma, prošlo je kroz turbulentan period koji je doveo do pada vrijednosti što je mnogim investitorima proizvelo velike gubitke, prenosi RT.

U maju je 15% vrijednosti Bitkoina nestalo preko noći nakon što je preduzetnik Ilon Mask izjavio da njegova kompanija za električne automobile Tesla više neće prihvatiti bitkoin za transakcije.

Tada su se tokom vikenda investitori suočili sa dodatnih 200 milijardi dolara gubitka, a analitičari su upozorili da bi dramatičan pad vrijednosti mogao biti nastavljen.

Pad vrijednosti zabilježile su i druge kriptovalute, uključujući Eterum.

Na vrijednost kriptovaluta značajno bi mogla da utiče i odluka kineske centralne banke da se bankama zabrani da nude finansijske usluge koje bi mogle da se koriste za trgovanje kripto valutama.

Check Also

Elektroprivreda će tražiti preuzimanje Kombinata aluminijuma

Iz Elektroprivrede (EPCG) razmišljaju o preuzimanju upravljanja Kombinatom aluminijuma (KAP) čime bi garantovali zarade zaposlenima …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *