U srijedu štrajk upozorenja u “Plantažama”

Dodajte komentar
????????????????????????????????????

Sindikalna organizacija “Plantaža” organizovaće u srijedu štrajk upozorenja, jer kako navode, nijesu uspjeli da postignu socijalni dijalog sa poslodavcem, a traže ispunjenje četiri zahtjeva od kojih je glavni smjena izvršnog direktora Miroslava Vukovića i kompletnog menadžmenta kompanije.

Radnici traže i redovnu i neselektivnu isplatu zarada u bruto iznosu uz uplatu bankarskih kredita i drugih obustava sa računa zaposlenih.

Treći zahtjev je izrada nove sistematizacije radnih mjesta uz aktivno učešće predstavnika Sindikalne organizacije. Četvrti zahtjev odnosi se na povlačenje incijative prema Ustavnom sudu za ocjenu ustavnosti Kolektivnog ugovora kompanije kao i povlačenje tužbe u vezi sa povredom fiducijarne dužnosti članova odbora direktora kompanije i utvrđivanja ništavnosti tog pravnog posla.

Štrajk upozorenja će se ispoljavati okupljanjem ispred upravne zgrade od 23. juna u devet časova.

U obrazloženju odluke o štrajku se navodi da su očekivali da će nakon izbora nove Vlade doći i do promjena u kompaniji, odnosno da će biti smijenjen prethodni menadžment koga okrivljuju za probleme, što se nije desilo, i da će biti izabrani sposobni ljudi za domaćinsko poslovanje kompanije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *