Otvaranje malih trgovina nedjeljom bilo bi diskriminatorsko

Dodajte komentar

Privredna komora Crne Gore, asocijacija koja zastupa interese cjeokupne poslovne zajednice, ocjenjuje da će najavljena selektivna primjena odrebi o neradnoj nedjelji diskriminisati značajan broj privrednih subjekata i njihove zaposlene, saopštili su iz PKCG.

Iz Ministarstva ekonomskog razvoja juče su saopštili da su pristupi izmjenama zakona, koje bi podrazumijevale omogućavanje rada nedjeljom preduzetnicima i mikro preduzećima za potrebe ljetnje turističke sezone 2021. godine i zimske turističke sezone 2021/2022.

– Činjenica je da svaku inicijativu i potrebu koja dolazi iz privrede, pa i ovu,PK posmatra u duhu poslovne asocijacije koja zastupa opšte interese privrede. U svom djelovanju Privredna komora radi na odgovoran, organizovan i stručan način, a za sve inicijative obavlja konsultacije sa svojim članicama. Upravo je na inicijativu Privredne komore Ministarstvo ekonomskog razvoja formiralo Radnu grupu u kojoj je na ovom pitanju, pored državnih organa, trebalo da participiraju sve poslovne asocijacije i sindikati – navodi se u reagovanju Privredne komore.

Oni ističu da ta radna grupa do sada nije održala sastanak.

– Zbog svega navedenog u najkraćem roku održaćemo vanrednu sjednicu Odbora udruženja trgovine koji će zauzeti jasan stav po ovom pitanju, zasnovan na principu neselektivnosti i zaštiti interesa svih privrednika iz ovog sektora – zaključuju iz Privredne komore.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *