Najviše brojeva prenešeno u mobilnu mrežu M:tel-a

Dodajte komentar

Od 1. decembra 2011. godine korisnici su prenijeli 65 hiljada brojeva, saopštenoje iz Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP), od čega 49.8 hiljada u mobilnoj mreži.

-Najviše brojeva je prenešeno u mobilnu mrežu M:tel-a, 23 hiljade brojeva ili 46 odsto, navodi se u saopštenju. U mobilnu mrežu Crnogorskog Telekoma prenešeno je 16.9 hiljada brojeva ili 34 odsto, a Telenora 9,9 hiljada brojeva ili 20 odsto.

-Između fiksnih mreža preneseno je 15,18 hiljada telefonskih brojeva, od čega u M:tel 9,07 hiljada brojeva ili 59 odsto, u Telemach 3,89 hiljada brojeva ili 26 odsto, Telenora 1,94 hiljade brojeva ili 13 odsto, dok su 272, ili dva odsto prenešena u fiksnu mrežu Crnogorskog Telekoma, precizirali su iz EKIP-a. U Crnoj Gori je, zaključno sa aprilom, bilo 190,76 hiljada korisnika fiksne mreže, prenosi Pobjeda.

Iz EKIP-a podsjećaju da prenosivost telefonskih brojeva korisnicima elektronskih komunikacionih usluga treba da, kroz pospješivanje konkurencije, obezbijedi povoljnije uslove korišćenja usluga i njihov bolji kvalitet.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *