Đurović: Niko ne skida motore sa aviona “ToMontenegro”, zvali smo GECAS jer smo obezbijedili dva nova

Dodajte komentar

Član odbora direktora aviokompanije “ToMontenegro” Goran Đurović kazao je da niko ne skida motore sa aviona “ToMontenegro” već da su oni zvali kompaniju GECAS da odnese svoj motor jer je kompanija obezbjedila dva nova motora za drugi avion.

On je reagovao na izjavu poslanika Socijaldemokrata (SD) Damira Šehovića da “sada imamo dva aviona i jedan motor”.

Đurović je naveo da prvi avion koji saobraća od 1. juna ima dva motora u potpunom vlasništvu kompanije i da je taj avion generalno remontovan za bezbjedno letjenje za narednih sedam do osam godina.

“Ovaj sporni motor je bivša kompanija “Montenegro Airlines” uzela pod zakup ali nije plaćala rate. Kada je “ToMontegero” kupio avion taj stari motor nije kupljen i postao nam je teret jer je otežavao remont aviona. Mi već dva mjeseca zovemo i molimo GECAS da dođe po svoj motor i skine nam ga s vrata. Nabavili smo dva nova motora koji čekaju da budu ugrađeni u avion. Ovaj avio će sa novim motorima biti spremen za saobraćaj sredinom jula. Sada bez ikakvih problema “ToMontenegro” obavlja letova sa dva aviona jednim potpuno u svom vlasništvu i jednim privremeno zakupljenim. Svi letovi se obavljuju redovno i nema nikakvog rizika za redovno obavljanje postojećih i najavljenih letova”, kazao je Đurović.

Izvor: Vijesti

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *