Motor aviona skidaju zbog duga Montenegro Airlinesa

Dodajte komentar

Drugi avion u vlasništvu ToMontenegra ostaće bez motora zbog duga Montenegro Airilinesa jer je kompanija GECAS koja ga je iznajmljivala već pokrenula postupak njegovog skidanja.

To su “Vijestima” odgovorili iz nove nacionalne aviokompanije, objasnivši da oni neće platiti dug bivšeg državnog avioprevoznika, jer nemaju pravnu osnovu da to učine. Montenegro Airilines je još prije tri godine sklopio ugovor u unajmljivanju ovog motora za oko 2.300 dolara dnevno, a zakup je prestao da plaća početkom decembra prošle godine, odnosno mjesec prije nego što su obustavili rad.

Kompanija GECAS, koja je iznajmljivala jedan od motora ‘Montenegro Airlinesu’ je najavila i pokrenula postupak skidanja motora koji je ostao na našem avionu, zbog neizmirenog duga od oko 290.000 eura. Motor je u vlasništvu pomenute kompanije, tako da izvršitelji nisu bili involvirani, piše u odgovorima iz službe za odnose sa javnošću ToMontenegra.

Objasnili su i da je sporni motor još u avionu, ali da se on ne koristi jer je u postupku vraćanja u saobraćaj i uskoro će biti skinut radi zamjene sa drugim motorom.

Izvor: Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *