Izglasan Zakon o budžetu za 2021.

Dodajte komentar

Prijedlog zakona o budžetu izglasan je sa 42 glasa za, bez protiv i uzdržanih.

Za predlog Zakona o budžetu glasao je i poslanik Albanske liste Genci Nimanbegu.

Poslanici su se prethodno izjasnili o amandmanima.

Na predlog zakona o budžetu bila su podnijeta 66 amandmana. Od toga SDP je podnio 15, od kojih je Skupština odbila 14, jer je SDP povukao jedan amandman.

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković je obrazlažući dio amandmana SDP-a kazala da su tražili da se obezbijedi 300.000 eura za rekonstrukciju zgrade u Kolašinu u kojoj je 1941. godine održano zasijedanje zemaljskog antifašističkog vijeća. Tražili su, između ostalog, da se za rekonstrukciju brda Sveti Ivan – Kamenički most obezbijedi 10 miliona eura, 200.000 eura za završetak fiskulturne sale OŠ “Mrkojevići” u Baru…

Raško Konjević (SDP) je kazao da su kroz set amandmana pokušali da nadomjeste skoro dva miliona eura koja su budžetom manje opredijeljena Prijestonici Cetinje u odnosu na ono što joj zakonski pripada.

Amandmanima su, kako je rekao, tražili i povećanje plata zdravstvenim radnicima i zaposlenima u sektoru policije od po 10 odsto.

Poslanik Socijaldemokrata (SD) BGoris Mugoša je kazao da je Vlada prihvatila njihov amandman da se obezbijede turistički vaučeri za preko 500 zaposlenih u sektoru socijalne i dječje zaštite. Istakao je da je Vlada prihvatila i da se opredijele sredstva za početak rada Alimentacionog fonda i da je sada na poslanicima da usvoje zakon.

Sve ostale amandmane koje su podnijeli na Zakon o budžetu Skupština je danas odbila.

Poslanik Slaven Radunović (DF) je, između ostalog, tražio da se obezbijedi million eura za obavljanje tradicionalnog popisa u ovoj godini, što je Skupština prihvatila.

Ministar finansija Milojko Spajić je rekao da nema potrebe za dodatnih million eura, jer ima dovoljno sredstava za tu namjenu.

Prošao je, između ostalog, amandman Miloša Konatara (CnB) da se izdvoji 100.000 eura za izgradnju fiskulturne sale OŠ “Mrkojevići ” u Baru i 300.000 za izgradnju sale u OŠ “Lovćenski partizanski odred” na Cetinju.

Draginja Vuksanović-Stanković je kazala da će SDP podržati amandmane, navodeći da su slične amandmane i sami podnijeli.

Izvor: Vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *