Google i Apple prihvatili kriptovalute kao sredstvo plaćanja

Korisnici Google-a i Apple-a moći će da obavljaju transakcije u kriptovalutama zahvaljujući partnerstvu sa kompanijom koja pruža uslugu za kupovinu i prodaju kriptovaluta Coinbase.

Oni sada mogu da dodaju Coinbase karticu u svoje opcije mobilnog plaćanja, što znači da robe i usluge mogu kupiti putem pametnih telefona koristeći kriptovalute kao što su bitkoin, eterijum, dodžkoin i druge.

Da biste dobili karticu, morate da odete na zvaničnu stranicu Coinbase da biste dospjeli na listu čekanja. Da bi podstakao korisnike da ga dodaju u digitalne novčanike, Coinbase je najavio do 4% kripto nagrada onima koji koriste karticu u Google-ovim i Apple-ovim uslugama plaćanja.

Da li korisnici zaista mogu da plaćaju kriptovalutama?

Da i ne. Istina je da Coinbase konvertuje vaše kriptovalute u legalno sredstvo plaćanja poput dolara. Odnosno, kada korisnici izvrše kupovinu ili podignu novac sa bankomata, kompanija će pretvoriti digitalnu imovinu u dolare.

Kompanija upozorava da to podrazumijeva plaćanje takse ili provizije u skladu sa vrstom transakcije koju je korisnik izvršio.

Drugim riječima – plaćate kriptovalutama, ali trgovci uplatu dobijaju u važećoj legalnoj valuti.

Za sada je ova funkcija dostupna samo u Sjedinjenim Državama i ograničena samo na odabrane korisnike od strane Google-a i Apple-a.

Izvor: Bizlife.rs

Check Also

Broj putnika na evropskim aerodromima udvostručen u 2022.

Putnički saobraćaj na evropskim aerodromima je konačno počeo da se oporavlja od krize izazvane kovidom-19, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.