Cristiano Ronaldo simply moving Coca Cola out of the way and saying “drink water” caused Coca Cola to lose $4 billion in value today

Ronaldo oborio dionice Coca-Cole

Portugalski fudbaler Kristiano Ronaldo je održao konferenciju za novinare prije prve utakmice Evropskog prvenstva s Mađarskom, a njegovo uklanjanje bočica Coca-Cole sa stola je izazvalo brojne reakcije te neugodne posljedice za američkog proizvođača gaziranih pića.

Naime, Ronaldo je početku pres konferencije sa stola uklonio dvije bočice Coca-Cole, jednog od sponzora Eura, a potom izvadio svoju bocu vode i okupljenima poručio: “Pijte vodu!”.

Nakon što je Ronaldo uklonio bočice vrijednost dionice Coca-Cole na berzi pala je s 56,10 dolara na 55,22 dolara, odnosno 1,6 posto, zvanični su podaci na berzi.

Vrijednost kompanije je tako pala s 242 milijarde dolara na 238 milijardi te gubitak iznosi četiri milijarde dolara.

Podsjetimo, Ronaldo vodi izrazito zdrav život i nije miljenik gaziranih napitaka što je posebno istakao prošle godine kad su ga pitali o njegovom sinu, prenosi Klix.

– Vidjećemo hoće li i postati veliki fudbaler. Ponekad pije Coca-Colu i jede čips što me jako nervira i on to zna – rekao je tada Ronaldo.

Check Also

Monteput: Za nepuni mjesec, auto-putem prošlo 293.000 vozila, ukupan prihod 1.131.086 eura

Od početka naplate putarine na auto-putu “Princeza Ksenija” pa sve do ponoći 15. avgusta, prošlo …

Leave a Reply

Your email address will not be published.