Zbogom Windowsima 10

Dodajte komentar

Microsoft je povukao još jedan zanimljiv potez koji se tiče budućnosti njihovih “zadnjih” Windowsa. Na zvaničnim su stranicama objavili datum koji označava potpuni kraj podrške za Windows 10 Home i Pro.

Što god da se dogodilo 24. juna na najavljenom Microsoftovom događaju vezanom za budućnost Windowsa, sada je jedno jasno – Windowsi 10 neće biti “posljednji Windowsi”, neće ih se zauvijek nadograđivati i ažurirati, a vrlo će brzo svijet dobiti i njihovog nasljednika, piše BUG.hr

Microsoft je, naime, na svojim zvaničnim stranicama, u sekciji životnog ciklusa, ažurirao datume i vrlo jasno dao do znanja da se Windowsima 10 bliži kraj. Windows 10 Home i Pro, za koje je podrška započela 29. jula 2015. godine, u zvaničnu penziju ide 14. oktobra 2025. godine.

Ovo bi moglo značiti da će ovog mjeseca zaista biti predstavljen Windowsi 11, ili neka druga verzija, a gotovo je sigurno da desetka neće poživjeti vječno, kako je bilo najavljivano u vrijeme predstavljanja.

Microsoft na istom mjestu napominje i da će nakon datuma penzionisanja Windowsa 10 nastaviti da pruža podršku i isporučuje polugodišnje nadogradnje za barem jednu verziju Windowsa 10, što je i do sada bio običaj s ranijim verzijama, obično namijenjenima velikim poslovnim korisnicima.

Izvor: Bug.hr

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *