U Podgorici danas otvoren Mi Store, prva Xiaomi radnja u Crnoj Gori

Dodajte komentar

Globalni tehnološki lider Xiaomi je danas u Podgorici, u tržnom centru Delta City, otvorio vrata svog prvog Mi Store-a u Crnoj Gori. Najnoviji Mi Store prati izuzetno veliku popularnost nedavno otvorenih Mi maloprodaja u regionu, čija otvaranja je obilježila ogromna pažnja od strane velikog broja Mi fanova. Radnja u Podgorici je otvorena uz prisustvo brojnih predstavnika medija, poznatih ličnosti, Mi fanova i uz podršku Xiaomi distributera i i Xiaomi zastupnika za Crnu Goru, kompanije Venkon Technix.Tim povodom, biće uručena i vrijedna donacija Institutu za bolesti djece u Podgorici – pet Xiaomi prečišćivača vazduha.

Andrzej Gladki, zamjenik direktora Xiaomi-a za Centralnu i istočnu Evropu i nordijske zemlje, koji je zajedno sa Ninkom Đurićem, direktorom Xiaomi-a za Balkan i izvršnom direktorkom Venkon Technixa Vanjom Knežević zvanično otvorio prvi Mi Store u Crnoj Gori kazao je da da je Xiaomi otvorio preko hiljadu Mi prodavnica na svjetskim tržištima izvan Kine, a da je sve počelo prije pet godina u Singapuru.

„Nedavno smo dosegli prekretnicu, otvorivši preko 1000 Mi prodavnica na svjetskim tržištima izvan Kine. Naša prva globalna trgovina otvorena je prije pet godina u Singapuru, a danas je ovo naša najnovija trgovina, skroz na drugom kraju svijeta, u prekrasnoj Podgorici. Takva prekretnica ne bi bila moguća bez pomoći svih, naših zaposlenih, partnera i miliona Mi fanova širom svijeta. Uspjeh Xiaomi trgovine koji prkosi ovom trendu dokaz je snage marke Xiaomi među potrošačima“ istakao je Gladki, koji se posebno zahvalio ekskluzivnom Xiaomi zastupniku za Crnu Goru Venkon Technixu.

Ninko Đurić se posebno osvrnuo na nevjerovatno interesovanje koje se danas definitivno osjetilo na otvaranju prvog Mi Store objekta u Crnoj Gori i dodao: „To je ono što nas inspiriše da kreiramo nove proizvode koji su još bolji, brži, inteligentniji i zabavniji. Zahvaljujući našem partneru, kompaniji Venkon Technix, uspjeli smo da ispratimo jako veliko interesovanje i omogućimo svim našim korisnicima u Crnoj Gori da isprobaju najnovije uređaje iz naše ponude u jednom ovako prijatnom i lijepom prostoru. Iskreno se nadam da će portfolio Xiaomi proizvoda koji je dostupan kupcima u Crnoj Gori samo nastaviti da raste, na zadovoljstvo naših najvjernijih Mi fanova.“

Dugi redovi ljubitelja Xiaomi brenda i veliki red posjetilaca koji su željeli da se domognu Xiaomi proizvoda po akcijskim cijenama su obilježili ovaj događaj, uz poštovanje svih epidemioloških mjera

Izvršna direktorka Venkon Technixa Vanja Knežević izjavila je da je ponosna i što otvaraju prvu Mi prodavnicu u Crnoj Gori i što, kao ekslkluzivni distirbuter, u ime Xiaomija i kupaca  svoju prvu donaciju daju Institutu za bolesti djece: „Vjerujem da će prečišćivači vazduha doprinijeti zdravlju naših najmlađih, a mi ćemo nastaviti sa svojim društvenoodgovornim aktivnostima.“

„Sigurni smo da će naš Mi Store opravdati očekivanja i da će svi naši kupci, osim najboljih Xiaomi proizvoda po pristupačnim cijenama, ovdje naći na profesionalizam i vrhunsku uslugu“, istakla je Knežević.

Najnoviji Mi Store u svojoj ponudi nudi kompletan asortiman Mi i Redmi mobilnih telefona, Mi smart home uređaje, televizore, audio, video tehniku i lifestyle proizvode. Za više informacija o aktuelnoj ponudi molimo posjetite zvanične Xiaomi stranice na društvenim mrežama:

Instagram: @xiaomi.crnagora

Facebook: @XiaomiCrnaGora

Izvor: Prcentar.me

O kompaniji Xiaomi:

Korporacija Xiaomi je osnovana u aprilu 2010. godine i uvrštena u glavnu listu hongkonške berze 9. jula 2018. (1810.HK). Xiaomi je internet kompanija sa fokusom na pametne telefone i pametni hardver, zajedno povezanim Internet of Things (IoT) platformom.

S jednakim naglaskom na inovacije i kvalitet, Xiaomi kontinuirano slijedi visokokvalitetno korisničko iskustvo i operativnu efikasnost. Kompanija neumorno gradi nevjerovatne proizvode po fer cijeni kako bi svi na svijetu uživali u boljem životu putem inovativne tehnologije.

Xiaomi je trenutno četvrti brend pametnih telefona po veličini na svijetu i uspostavio je vodeću svjetsku potrošačku IoT platformu sa 271 miliona pametnih uređaja povezanih na svoju platformu, ne računajući pametne telefone i laptope. Xiaomi proizvodi su prisutni na više od 90 tržišta širom svijeta.

U avgustu 2020. godine, kompanija se po drugi put našla na listi Fortune Global 500, zauzevši 422. mjesto, što je za 46 mjesta bolja pozicija u odnosu na prošlu godinu. Kompanija je takođe zauzela 7. mjesto među internet kompanijama na listi. U maju 2020. kompanija se ponovo našla na Forbesovoj Gobal 2000 listi i rangirala još bolje na 384. mjestu.

Xiaomi je sastavni dio Hang Seng indeksa, Hang Seng indeksa, Hang Seng China Enterprises indeksa i Hang Seng TECH indeksa.

Za više informacija o kompaniji posjetite https://blog.mi.com/en/.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *