Nezaboravno ljeto u Porto Montenegru!

I ovog ljeta Porto Montenegro pripremio je atraktivan kalendar brojnih uzbudljivih događaja za sve goste, dok je lanac maloprodajnih objekata bogatiji za niz novih restorana, galerija i radnji!

Novo izdanje Međunarodnog festivala mode, vratiće se u Porto Montenegro 23. i 24. jula sa inovativnom „zelenom edicijom“, podsjećajući na važnost principa održivosti  u svijetu mode, upotrebe biorazgradivih materijala i primjene ekoloških postulata i „zelenih praksi“ u skladu sa globalnom retorikom.

Nezaobilazni Superwine festival vina dolazi u Porto Montenegro Jaht klub na spektakularnoj lokaciji na čuvenom infiniti bazenu već 3. jul, a okupiće preko 20 regionalnih i evropskih izlagača koji će predstaviti selekciju svojih najboljih vina. Događaj će upotpuniti gastronomska ponuda saekskluzivnim kulinarskim specijalitetima  dajući poseban pečat ovom spektakularnom događaju degustacije vina na južnom Jadranu.

Sredinom avgusta ljubitelji klasične muzike imaće jedinstvenu priliku da na ovim prostorima prisustvuju programima vrhunskih umjetnika i ansambala koje Porto Montenegro realizuje u saradnji sa Kotor Art Festivalom – a na repertoaru će se naći programi se čuvenog švajcarskog festivala klasične muzike Verbier, dok rani septembar gostima donosi muzičke ugođaje kroz Made in New York džez festival, u saradnji s Rabbit Records-om.

Crème de la crème“ ovog ljeta jeste Ljetnja izložba skulptura Idana Zareskog, u saradnji sa „Bel Air Fine Art“ i „Gayo“ galerijama. Od sajmova umjetnosti u Londonu, Parizu, Njujorku i Milanu, pa do galerija u Majamiju, Abu Dabiju i glavne švajcarske galerije u Ženevi, monumentalne kreacije Zareskog tokom ljeta će krasiti umjetničku scenu Porto Montenegra.

Ljetnji događaji počinju početkom juna i trajaće sve do kasnog septembra, obećavajući ljetnje mjesece prepune zabave, muzike, raznolikosti, raspoloženja, umjetnosti, kulture i ljetnje fuzije dobrog osjećaja, nakon godine koja je sve nas stavila na test.

Jedinstven i nov doživljaj šopinga

Sa maloprodajnim objektima svjetskog ranga, šetalištem na obali, hotelom sa pet zvjezdica i svjetskom modnom, restoranskom i gastronomskom scenom, Porto Montenegro, širi svoju maloprodajnu kolekciju sa 10 potpuno novih međunarodnih brendova, tačno na vrijeme za početak ljetnje sezone 2021. godine.

Dodatak luksuznim brendovima kao što su Dolce & Gabanna, Fendi, Rolex i Hublot, koji već dugi niz godina uspješno posluju, biće raznovrsan – od butika Five Star Fashion sa brendovima Ralph Lauren, La Martina & Gant, do butika Bagsy sa aksesoarima i torbama brojnih svjetskih brendova, ili književnog kutka u naselju – knjižare Kosmos. Voli prodavnica, omiljeni crnogorski supermarket u Porto Montenegro je ove sezone došao sa misijom da zadovolji svakodnevne šoping potrebe rastuće zajednice naselja i marine.

Nova prodavnica zdrave hrane, Portokali, nudi bezglutenske proizvode, od heljde i sirove hrane, sa pekarom u samoj prodavnici, kutkom sa mliječnim proizvodima i zelenom pijacom. Stories je butik novog koncepta koji podržava domaće i ručno rađene crnogorske proizvode pod jednim krovom – od umjetničkih komada, nakita i kućnog posuđa, do proizvoda za njegu kože, ručno rađenih igračaka i aksesoara.

Za gastronome, ove sezone otvrorena su čak četiri nova restorana! Navale Gastro Bar, gurmansko umjetnički kutak sa odličnom sangrijom, Forza Porto donosi autentične bokeljske delikatese sa modernim i sofisticiranim zaokretom, dok Marea i Panorama kombinju tradicionalnu Mediteransku kuhinju sa dodatkom kulinarskih specijaliteta inspirisanim sjeverom, jela od mesa i pažljivo odabranih vina.

Kako Porto Montenegro nastavlja da raste, sa kompletiranim trgom ispred Elena Rezidencija i očekivanim dolaskom Boka Place-a u 2023. godini, ovo tražena destinacija na crnogorskom primorju nudi i idealnu platformu za buduće biznise te niz co-working i luksuznih poslovnih prostora, ostajući pritom neprevaziđena i sofisticirana primorska adresa od međunarodne važnosti i neprikosnovene reputacije, te najpoželjnije mjesto na crnogorskoj obali.

Check Also

Prvi ekonomski dijalog između Amerike i Crne Gore

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić poručio je danas na otvaranju Prvog ekonomskog dijaloga između Crne Gore i Sjedinjenih …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *