Prijavi se za DevTalks i saznaj više o namjenskim bazama podataka koje pruža AWS

Sa ciljem jačanja i umrežavanja IT zajednice u Crnoj Gori Telenor će u utorak 8. juna sa početkom u 15 časova organizovati treći po redu Dev Talks u Crnoj Gori.

Tema trećeg Dev Talksa je “AWS purpose-built databases“, a gost predavač biće Goran Opačić, AWS Data Hero, CEO i vlasnik kompanije EStech.

Opačić je kazao da prisutni mogu da očekuju veoma praktična objašnjenja o tome kako izabrati pravu bazu podataka u klaudu, specifično AWS Cloud, te da će prezentacija pokazati kako progamerske, tako i apekte menadžmenta podacima.

“Purpose-built databases je novi model razmišljanja koji se protivi modelu stavljanja svih podataka u istu bazu jednog proizvođača. Ovakve promjene traže diskusiju o tome kad I kako primijeniti koji alat i bitno je da svi učesnici u razvoju jedne aplikacije otvoreno razmjenjuju mišljenja i uvide probleme koji nastaju kad jednim alatom rješavaju sve probleme. Ovakvi događaji su prilika da se ova diskusija otvori uz pomoć onih koji već imaju praktična poslaovna iskustva iz ove oblasti,” kazao je Opačić.

Ovom prilikom Telenor poziva sve zainteresovane, ali prije svega IT profesionalce,  programere i studente da nam se pridruže kako bismo zajedno kreirali jaku IT mrežu u kojoj ćemo se povezati sa najnovijim tehnološkim trendovima i doprinijeti budućnosti tehnološke industrije.

Kako je zbog velikog interesovanja broj mjesta ograničen, molimo sve zainteresovane da se prijave OVDJE.

U Telenoru su ponosni na platformu IT Dev Talks-a, pomoću koje daju svoj doprinos jačanju i umrežavanju IT zajednice u našoj zemlji.

„IT Dev Talks je prilika da se razmijene iskustva, upoznaju nove prakse isprate najsavremeniji tredovi u IT industriji. Misija Telenora jeste da kroz ovu platformu da svoj doprinos razvoju IT stručnjaka, i na taj način pruži podsticaj bržoj transformaciji i razvoju digitalne Crne Gore, povećanju konkurentnosti crnogorske privrede, kao i kompletnom razvoju društva kao cjeline,“ kazao je izvršni direktor Telenora Branko Mitrović.

Kako bi osnažili i umrežili IT zajednicu u Crnoj Gori sa međunarodnim IT stručnjacima, kompanija Telenor će jednom mjesečno, a nekad i češće, organizovati Dev Talks predavanja u okviru kojih će dovoditi eksterne predavače, priznate eksperte iz određene oblasti koji će sa zainteresovanima dijeliti svoje motivacione priče i znanja.

Check Also

MMF odobrio najveću tranšu ikada iz svojih rezervi: Najviše opet najbogatijim zemljama

Bord guvernera Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) odobrio je najveću alokaciju Specijalnih prava vučenja (SDR) ikada …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *