Autoput gotov do kraja godine, ako ne bude sporova

Dodajte komentar

Radovi na prvoj dionici auto-puta mogli bi biti završeni do kraja godine, ako samo tehnički parametri budu uticali na njihovu dinamiku, saopštio je zamjenik šefa nadzora izgradnje na tom projektu Jovan Ivanović.

On je u emisiji ABS na Televiziji Crne Gore (TVCG) rekao kako očekuje da će se u periodu povoljnih vremenskih uslova za rad unaprijediti dinamika radova, kako bi se ostvario napredak na terenu.

Govoreći o tome kada bi radovi mogli biti završeni, budući da je rok sa septembra pomjeren na kraj novembra, Ivanović je rekao da se kraj radova može očekivati do kraja godine, ako samo tehnički parametri budu uticali na dinamiku, prenosi portal RTCG.

“Ako određeni sporovi koje strane imaju, a za to postoji ugovorena procedura, ne bi trebalo, a mogu da utiču na recimo planiranu dinamiku, u tom slučaju može doći na kašnjenja u odnosu na novi datum kada je izvođač obavijestio investitora da može završiti radove”, objasnio je Ivanović.

On je saopštio da su radovi na prvih 20-ak kilometara auto-puta, na sekcijama jedan i dva, u završnoj fazi.

“Građevinski radovi su uglavnom završeni. Dva sloja asfalta, a ponegdje i završni sloj, je već odrađen. Paralelno sa tim urađeni su elektromašinski radovi, opremanje auto-puta raznim instalacijama, u tunelima ventilacija, rasvjeta, protivpožarna zaštita, vertikalna i horizontalna signalizacija, sve je završeno”, rekao je Ivanović.

Na drugoj polovini prve dionice auto-puta, odnosno preostalih 20-ak kilometara, stepen gotovosti nije kao na sekcijama jedan i dva.

“Vremenski uslovi tokom zime su diktirali planiranu dinamiku. Izvode se završni radovi, pripremamo kolovoznu konstrukciju za asfaltne radove. Na nekim dionicama asfalt je već odrađen, u tunelima pogotovo na dionicama tri i četiri”, dodao je Ivanović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *