Mijušković na čelu Odbora direktora CGES-a

Dodajte komentar

Akcionari Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) na jučerašnjoj vanrednoj Skupštini razriješili razriješili su dosadašnji saziv Odbora direktora i izabrali novi. Na čelu novog Odbora će bitiAleksandar Mijušković.

Na vanrednoj Skupštini akcionara razriješen je dosadašnji saziv Odbora direktora na čelu sa predsjednicom Vesnom Bracanović.

„Akcionari su potvrdili i odluku o imenovanju novih članova Odbora direktora, pa će ubuduće državni kapital u CGES-u, pored Mijuškovića, predstavljati Predrag Mijajlović, Orhan Šahmanović i Dušan Kljajić“, navodi se u saopštenju CGES-a.

Kompaniju Elektromreža Srbije u Odboru direktora CGES-a zastupaće Jelena Matejić, a italijansku energetsku kompaniju Terna – Rete Elettrica Nazionale, Giovanni Cerchiarini i Guido Guida.

Na konstitutivnoj sjednici novoizabranog Odbora direktora odlučeno je da funkciju predsjednika u narednom mandatu obavlja Mijušković, dok je ulogu zamjenika potpredsjednika dobio Cerchiarini.

Mijušković je diplomirani inženjer elektrotehnike – smjer energetika, sa respektivnim iskustvom od 26 godina u toj oblasti. Posljednja pozicija koju je pokrivao u CGES, do 2012. godine, bila je direktor Sektora za regulatorne, pravne, kadrovske i poslove međunarodne saradnje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *