Radović: “Povratak Luke Budva gradu je uspjeh svih nas.” Reagovala Stratex Grupa

Dodajte komentar

Predsjednik Skupštine opštine Krsto Radović poručio je da je povratak Luke Budve na upravljanje gradu uspjeh svih nas.

“Prvenstveno, moram naglasiti da veoma cijenim zalaganje Vlade Crne Gore, a naročito potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića na podršci koju je pružio kako nama, tako i građanima Budve u borbi za povratak luke gradu Budvi. Takođe, pohvaljujem zalaganja direktora Morskog dobra Mladena Mikijelja i predsjednika Odbora direktora Blaža Rađenovića na uspješnom ispunjavanju jednog od predizbornih obećanja građanima. Kao neko ko je pokrenuo inicijativu i od starta se zalagao da se opštinski resursi koji se neprimjerno koriste vrate gradu Budvi, ova ne tako mala pobjeda predstavlja još jedan u nizu uspjeha svih nas”, kazao je Radović.

Vlada Crne Gore juče je na predlog potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića stavila je van snage Zaključak Vlade od 10. aprila 2017. godine, kojom je firmi “Dukley Marina” omogućeno da nastavi da koristi Luku Budva i nakon isteka ugovora.

Na ovu odluku je reagovala Stratex Grupa ukazavši da je odluka Vlade nepromišljena i bez pravnog i faktičkog uticaja na zakup Luke Budva.

“Dukley marina doo je korisnik marine do 2027. godine po tenderu i Ugovoru o korišćenju luke iz 2002 godine. Ukinuti zaključak Vlade je bio osnova isključivo za Privremeni ugovor iz 2017. kojim je jedino utvrđena nova, višetruko uvećana cijena zakupa. Po ovom Privremenom ugovoru Dukley marina je uredno plaćala zakupninu JP “Morsko dobro” koja je najviša u Crnoj Gori i čak 2, odnosno 3 puta viša nego npr. zakupnina za Porto Montenegro ili Porto Novi! Eventualnim raskidom Privremenog ugovora iz 2017. godine Vlada nažalost postiže samo gubitak ovog ogromnog prihoda za JP “Morsko dobro”, ali to je bez uticaja na Ugovor o korišćenju luke do 2027. godine”, navodi se u saopštenju.

Kako su dodali, nepristojne i neistinite su tvrdnje da je Dukley Marina na bilo koji način imala loš odnos prema građanima koji su korisnici komunalnih vezova.

“Treba znati da je jedino JP “Morsko dobro” određivalo broj komunalnih vezova i njihovu cijenu, a da smo mi uvijek obezbjeđivali više vezova nego što je tražilo “Morsko dobro” i obezbjeđivali sve vrste popusta i oslobođenja od plaćanja.  Ono što zabrinjava je da se i “Morsko dobro” i sama Vlada koriste neistinitim podacima i postupaju nesavjesno i zlonamjerno prema stranim investitorima. “Stratex grupa” koja je od 2014. godine zakupac Luke Budva je 25. maja uputila dopis čelnicima Vlade, gospodi Abazoviću i Krivokapiću, sa upozorenjem na neistine koje se plasiraju u vezi sa Lukom Budva i pozivom da se sva otvorena pitanja rješavaju dijalogom ili pred sudskim organima, a ne preko medija i zloupotrebom političkog položaja. Na žalost, nikada nas niko nije kontaktirao, a sada je jasno da je populističko-boljševički marketing i interes da se Luka Budva nasilno preda nekom kome je obećana prevagnuo pred poštovanjem ugovora i prava”, navodi se u saopštenju Stratex Grupe.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *