Aerodrom Tivat: Vladimir Praščević umjesto Marića?

Dodajte komentar
Aerodrom Tivat

Diplomirani ekonomista Vladimir Praščević trebalo bi da bude imenovan na mjesto direktora aerodroma Tivat nakon što je odbor direktora Aerodroma Crne Gore (ACG) ove sedmcie sa te pozicije razriješio Radovana Marića, saznaju “Vijesti”

Prašćević je Tivćanin i petnaest godina je radio kao station manager Montenegro Airlinesa na tivatskom aerodormu, a na tu funkciju dolazi kao zvanično, nestranačka ličnost, na predlog gradonačelnika Tivta Željka Komnenovića.

Aerodrom Tivat je za pet mjeseci ove godine opslužio ukupno 633 aviona i zabilježio promet od ukupno 39.807 putnika. U odnosu na isti period prošle godine kada je sredinom marta zbog pandemije koronavirusa uvedena zabrana međunarodnog aviosaobraćaja, Tivat u prvih pet mjeseci 2021. bilježi 219 više opsluženih aviona, ali i i nešto preko 20,5 hiljada putnika manje nego u uporednom periodu lani. Razlog tome je činjenica da je ove godine Rusija uvela zabranu saobraćaja svojih avio-kompanija za Crnu Goru,a one su prva dva i po mjeseca lani činile najveći dio prometa tivatskog aerodroma, kao i to da je krajem decembra 2020. godine zbog dugova, prestala da leti crnogorska avio-kompanija Montenegro Airlines. Tivat je iz tih razloga u prvom kvartalu (januar-mart) ove godine imao po jedan ili dva dnevna leta Air Serbie za Beograd. Saobraćaj se tek krajem aprila i u maju počeo postepeno oporavljati, pošto su za Tivat počeli da lete Israir iz Tel Aviva, Ukraine Internatiuonal i SkyUP iz Kijeva, te Belavia iz Minska.

Postignuto u pet mjeseci ove goidine nije ni sjenka rezultata koji je Aerodrom Tivat imao u periodu od 1. januara do 31. maja posljednje regularne poslovne godine 2019. Tada je ova zračna luka za prvih pet mjeseci imala promet od 1.396 aviona i 219.511 putnika.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *