Promijenjen kompletan menadžment Rudnika uglja

Dodajte komentar

Na predlog izvršnog direktora Rudnika uglja Milana Lekića, odbor direktora razriješio je većinu članova menadžmenta koji su bili na tim funkcijama i imenovao nove. Naime, na jučerašnjoj sjednici odbora direktora na predlog Lekića jedino nije razriješen dužnosti Budimir Jaredić, dok je sa funkcija razriješeno devet direktora.

Odbor direktora je smijenio Velimira Janjića, Stjepana Gazdića, Goluba Đondovića, Radenka Ostojića, Dana Čamdžića, Mugdina Nuhanovića, Dragana Mijatovića, Dragišu Terzića i Šećera Bajrovića.

Za nove članove menadžmenta imenovani su Milinko Gazdić, Milovan Komarica, Radmilo Marić, Slaviša Đačić, Jagoš Gomilanović, Đorđije Kotlaja, Milkan Petrović, Petar Džarić, Mihailo Potpara, Uroš Gazdić, Nikola Jašević, Đorđije Kotlaja, Bojan Krvavac, Gojko Cvijović i Slavko Malidžan.

Mjesto tehničkog direktora je ostalo nepopunjeno.

“Novi sastav menadžmenta kompanije činiće ljudi koji će u punom kapacitetu raditi na unapređenju poslovanja kompanije, a na zadovoljstvo zaposlenih i šire društvene zajednice”, saopštio je nakon jučerašnje sjednice predsjednik odbora direktora Dušan Janjušević.

Iz Rudnika uglja nijesu saopštili detalje o razlozima smjene članova menadžmenta Rudnika uglja, ali je Danu nezvanično rečeno da će se po ovom pitanju novi menadžment oglasiti narednih dana.

Direktori sektora u Rudniku uglja, koji su smijenjeni, poslednjih mjeseci u žiži su javnosti, otkako je u javnost izašao podatak da će otpremnine direktora koje je postavila bivša vlast preduzeće koštati preko skoro 700 hiljada eura.

Većina od devet smijenjenih direktora na direktoriskim pozicijama nalazi se više od deset godina.

Njihove pozicije su bile dovedene u pitanje 2014. godine, kada je sa mjesta izvršnog direktora smijenjen Vuk Roćen. Međutim, tada im je pošlo za rukom da se prilagode novonastaloj situaciji i da ostanu na svojim pozicijama. Prethodnih dana novi izvršni direktor Milan Lekić je bio izričit da je neophodno, već sada bivše članove menadžmenta, razriješiti. Većina članova bivšeg menadžmenta prepoznatljivi su članovi pljevaljskog DPS-a i Socijaldemokrata, tako da se u javnosti optužuju da su i glavni nosioci politike ovih partija u Pljevljima.

Jaredić, koji jedini nije razriješen, nedavno je u izjavi za Dan odbacio mogućnost da će uzeti 63 hiljade otpremnine, kazavši da je u novembru prošle godine tražio svega tri zarade, ali da mu taj zahtjev nije odobren. Jaredić je tom prilikom pojasnio da pravo na toliku otpremninu ima svaki radnik. Protiv dijela direktora sektora pokrenuti su i disciplinski postupci.

Manje plate i nemaju pravo na otpremninu

Na jučerašnjoj sjednici definisano je da u ugovorima koje će novi menadžment potpisati sa izvršnim direktorom društva nisu predviđene otpremnine kao što je to bio slučaj sa prethodnim članovima menadžmenta, čime je rukovodstvo kompanije pokazalo visok stepen odgovornosti i jasno ukazalo da se enormno velika sredstva ne smiju dodjeljivati privilegovanim pojedincima.

Uz navedeno, definisano je i da zarade novog menadžmenta budu smanjene i to u znatnom iznosu u odnosu na prethodni period.

Tako će novi menadžerski tim imati za oko 400 do 500 eura manju zaradu u odnosu na prethodne ugovore, navodi se u saopštenju i pojašnjava da se na taj način želi dati doprinos radu Rudnika uglja.

Izvor: Dan/CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *