Nova akcija recikliranja telefona u Telenoru

Dodajte komentar

Telenor poziva sve građane i građanke, bez obzira na mrežu koju koriste, da se priključe našoj akciji reciklaže i donesu svoje stare telefone u Telenor prodavnice širom Crne Gore.

Svako ko donese telefon na reciklažu od 1.juna do 31. jula dobiće vaučer u minimalnoj vrijednosti od 50 eura, koji mogu da iskoriste da ostvare popust prilikom kupovine novog telefona u Telenoru. Na ovaj način Telenor pruža jedinstvenu priliku svima da uz popust dođu do novih uređaja, i isprate trendove moderne tehnologije.

Komercijalni direktor Telenora Brano Đurović ističe da je zaštita životne sredine tema kojom se ta kompanija strateški bavi već više od dvije i po decenije.

“Zaštita životne sredine bila je primarna inspiracija za pokretanje kompleksnog programa koji zaokružuje proces prelaska sa starog na novi mobilni telefon. Zato pozivamo sve građane da zajedno budemo dio promjene I doprinesemo stvaranju zdravije životne sredine”, kazao je Đurović.

On je kazao da je zahvaljujući Telenorovom programu otkupa koriscenih telefona “Staro za novo “ koji je pokrenut u maju prošle godine prikupljeno oko 708 kilograma elektronskog otpada i reciklirano 3535 korištenih mobilnih telefona.

“Ovom prilikom želim da se zahvalim svima koji su prepoznali važnost ove usluge koju Telenor pruža i svoj uređaj odložili na bezbjedan i ekološki način. Proces otkupa starih telefona ima za cilj da pruži kontinuirani doprinos u rješavanju rastućeg problema elektronskog otpada koji utiče na zagađenje životne sredine, kao i podizanje ekološke svijesti na još viši nivo,” kazao je Đurović.

Program reciklaže mobilnih telefona direktno utiče na smanjenje elektronskog otpada i kreiranje održivog sistema odlaganja uređaja koji više nisu u upotrebi.

Da se kompanija Telenor ponaša odgovorno prema životnoj sredini i vodi računa o održivom poslovanju pokazuje i činjenica da je Međunarodna kompanija za serifikaciju ,,SGS“  Telenoru izdala Sertifikat u skladu sa  ISO standardom 14001 za sistem upravljanja zaštitom životne sredine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *