CEO Binancea: Niko ne može ubiti bitcoin

Dodajte komentar

Nemoguće je da bilo koji pojedinačni entitet ubije bitcoin i blockchain tehnologiju na kojoj se on temelji, stoga bi vlade i regulatori trebalo da prihvate blockchain tehnologiju i kriptovalute, rekao je Changpeng Zhao, CEO Binancea.

“Mislim da ga sada niko ne može ugasiti, s obzirom da je ova tehnologija, ovaj koncept u glavama 500 miliona ljudi”, rekao je Zhao u unaprijed snimljenom intervjuu prikazanom tokom virtualne konferencije CoinDesk Consensus 2021.

Suzbijanje bitcoina i drugih kriptovaluta sada bi bilo slično odbijanju prihvatanja Amazonovog internet poslovnog modela kada je gigant e-trgovine prvi put započeo početkom 1990-ih, prema Zhaou. Kriptovalute nisu ovdje da bi ubile tradicionalne finansije ili fiat valute koje podržava vlada, već da bi pružile više “slobode novca”.

Kriptovaluta je “samo novi alat koji može povećati slobodu novca širom svijeta”, rekao je Zhao savjetniku CoinDeska Nolanu Bauerleu.

“Ne smatram da se takmiče s regulatorima … i postoji način da radimo zajedno.”

I sam Binance se posljednjih nedjelja našao pod intenzivnim pritiskom regulatora.

Zhao je rekao da se njegova kompanija ne namjerava boriti protiv bilo koje vlade ili zemlje, dodajući da sumnje u način rada Binancea potiču iz činjenice nedostatka regulatorne jasnoće.

Izvor: SEEbiz.eu

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *