Milatović: Crna Gora ove godine nema pravo da izgubi turističku sezonu kao prethodne

Dodajte komentar
Milatović, Foto: Gov.me

U staroj zgradi Vladi održana je prva sjednica
Koordinacionog tijela za pripremu i praćenje turističke sezone kojom je predsjedavao ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

On je nakon sastanka kazao da Crna Gora nema pravo da ove godine izgubi turističku sezonu kao prethodne.

„Ministarstvo i ja lično ulažemo puno truda u tom smislu. Došlo je do stabilizacije epidemiološke situacije. Trenutno je u Crnoj Gori oko 1000aktivnih slučajeva i taj trend je i dalje opadajući. Crna Gora danas u tom smislu stoji puno bolje nego prije par mjeseci i puno bolje u odnosu na naše glavne turističke konkurente. To je važno kada gosti biraju gdje
će da putuju“, rekao je on.

Dodao je i da Crna Gora dobro stoji i kada je u pitanju vakcinacija.

„25 procenata odrasle populacije u Crnoj Gori je vakcinisano. Svi kao društvo moramo da uložimo trud da motivišemo, pogotovo starije građane da se vakcinišu“, naglasio je ministar.

On je kazao da je potrebna što bolja koordinacija državnih uprava i lokalne samouprave u cilju da se realizuje što bolja turistička sezona.

Milatović je rekao da su najave za ovu godinu, kada je u pitanju aviodostupnost, veoma dobre.

„Par kompanija će ove godine po prvi put letjeti za Crnu Goru, npr. aviokompanije iz Izraela, Kazahstana, Švajcarske… Crna Gora će ove
godine po prvi put biti direktno spojena sa četiri leta sa Kazahstanom i na taj način ćemo biti spojeni sa širom oblasti centralne Azije“, kazao
je Milatović.

Kada je u pitanju dolazak turista i ulazak stranaca u Crnu Goru, podaci koje dobijaju od Uprave policije su, kaže, ohrabrujući.

„Broj stranaca koji je u toku protekle sedmice ušao u Crnu Goru je na oko 70 % u odnosu na isti period 2019. godine“, rekao je ministar.

Zaključio je da svi kao zajednica treba da se ujedinimo i učinimo sve da ova turistička sezona bude što bolja.

Izvor. Mediabiro.tv

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *