Kineski rudari kriptovaluta zaustavili svoje operacije

Dodajte komentar

Rudari kriptovaluta, uključujući HashCow i BTC.TOP, zaustavili su svoje kineske operacije nakon što je Peking pojačao aktivnosti protiv rudarenja i trgovine bitcoina.

Berza kriptovaluta Huobi u ponedjeljak je obustavila usluge kripto rudarenja i trgovanja klijentima s kontinentalne Kine, dodajući da će se umjesto toga koncentrisati na inostrane kompanije.

BTC.TOP, kriptorudarski bazen, takođe je najavio obustavu svog kineskog poslovanja pozivajući se na regulatorne rizike, dok je kripto rudnik HashCow rekao da će zaustaviti kupovinu novih bitcoin platformi.

Kripto rudnici koriste sve moćniju, posebno dizajniranu računarsku opremu ili platforme za provjeru virtualnih transakcija kovanica u procesu koji proizvodi novo kovane kripto valute, poput bitcoina.

Podsjetimo, kineski vicepremijer Liu He i Državno vijeće pozvali su krajem prošle nedjelje u saopštenju na oštriju regulativu rudarenja bitcoina i trgovanja ovom kriptovalutom.

U izjavi objavljenoj u petak u Kini, kaže se da je potrebno “poduzeti mjere protiv ponašanja i trgovanja bitcoinima te odlučno spriječiti prenos pojedinačnih rizika na društveno polje”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *