Austrija zaplijenila 26 Amazonovih vozila zbog poreskog duga

Dodajte komentar

Austrijske vlasti ozbiljno su shvatile svoj posao i ne plaše se ni velikih privrednih giganata, a to je sada dokazao slučaj zapljene vozila zbog poreskog duga Amazona, prenosi Tanjug.

Prošle godine, u februaru, finansijska policija izvršila je provjeru u novootvorenom distributivnom centru Amazona u Grosebersdorfu, i tom prilikom je kod 130 logističkih preduzetnika ustanovljeno mnoštvo kršenja zakona, neplaćanja socijalnih obaveza.

Iako kod kompanije Amazon nije utvrđena nikakva nepravilnost, što nije ni čudo, jer je u distributivnom centru od tog giganta angažovano svega nekoliko menadžera, ministar finansija Austrije Gernot Blimel (Gernot Blümel) istakao je da se „preduzetnička odgovornost ne zaustavlja na rampi za otpremu robe“.

Samo kod jednog preduzeća koje isporučuje pakete za Amazon ustanovljeno je 48 kršenja zakona i finansijskih obaveza, a zbog neplaćanja kazni nastali su troškovi u visini od 358.000 eura. S obzirom da preduzeće nije uplatilo novac, finansijske vlasti sprovele su detaljno isplaniranu akciju.

Ustanovljeno je da svi vozači preduzeća redovno automobile ostavljaju na parkingu nadomak Amazonovog distributivnog centra. Upravo na tom parkingu je Ministarstvo finansija sprovelo akciju zapljene 26 djelimično novih malih kamiona i kombija. Pored toga je i Amazonu poslat zahtjev za zaplenu svih sredstava preduzeća čija su vozila zaplijenjena.

„Posebno veliki internet koncerni profitiraju od korona krize i mi ćemo od njih dosljedno tražiti odgovornost u borbi za fer uslove konkurentnosti. Iskreni, ispravni preduzetnik nikada ne sme biti onaj koji je navodno glup“, poručio je ministar Blimel.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *