Tesla razmatra eventualno otvaranje fabrike u Rusiji

Izvršni direktor Tesle Ilon Mask izjavio je danas da je ovaj proizvođač električnih automobila blizu uspostavljanja prisustva u Rusiji i da razmatra da li bi u toj zemlji mogao da otvori fabriku.

U obraćanju na jednom obrazovnom forumu u Moskvi putem video linka, Mask je rekao da kompanija već ima fabrike u Kini i Sjedinjenim Državama, ali da želi da otvori proizvodne pogone i u drugim dijelovima svijeta, prenosi Rojters.

On je naveo da će sve vrste transporta u budućnosti biti na električni pogon, uz izuzetak raketnog prevoza, te da ćemo na automobile sa unutrašnjim sagorijevanjem gledati na isti način kao na nekadašnje motore na parni pogon.

Američki milijarder je dodao da uopšte nema dileme oko toga da će vozila u budućnosti biti autonomna, odnosno samovozeća.

Takođe je pozvao na uspostavljanje dijaloga između Vašingtona i Moskve u trenutku kada su, kako navodi Rojters, njihovi bilaterani odnosi na najnižem nivou od vremena nakon Hladnog rata.

“U Rusiji ima puno talenata i energije i smatram da bi trebalo da ima više dijaloga i komunikacije između Rusije i Sjedinjenih Država“, rekao je Mask.

Šef Tesle je ocijenio da će nas vještačka inteligencija vremenom osloboditi poslova koji su dosadni i poručio da treba razmišljati o narednim koracima nakon uspostavljanja kosmičkih stanica.

Mask je u tom kontekstu dodao da je sljedeći logičan korak stalna baza na Mjesecu, a na kraju grad na Marsu, navodi britanska agencija.

Check Also

EU i Južna Koreja: SAD diskriminišu strane proizvođače električnih vozila

Većina električnih vozila neće biti pogodna za odobravanje poreznih kredita zbog zakonske odredbe u SAD-u …

Leave a Reply

Your email address will not be published.