Cijena kvadrata u novogradnji 1,22 hiljade eura, u Podgorici 1.196

Dodajte komentar

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u prvom kvartalu 2021. godine iznosila je 1.219 eura i veća je za 29,7% u odnosu na prvi kvartal 2020. godine, dok je za 21,1% veća u odnosu na četvrti kvartal 2020. godine, podaci su Monstata.

“Direktan uticaj na prosječnu cijenu kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u prvom kvartalu 2021. godine ima učešće prosječne cijene kvadrata stanova koji pripadaju kategoriji solidarne stambene izgradnje, koje je u posmatranom kvartalu bilo značajno manje u odnosu na prethodno posmatrane periode”, navode iz zavoda za statistiku.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u prvom  kvartalu 2021. godine iznosila je 1.196 eura, u primorskom regionu je iznosila 1 383 eura, u središnjem regionu 708 eura, dok je u sjevernom regionu prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 849 eura.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavisi od učešća stanova solidarne stambene izgradnje. Ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji privredna društva u I kvartalu 2021. godine iznosila je 1 224 eura, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 714 eura.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji, u eurima
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *