U Crnu Goru stigao prvi BMW X5 hibrid (video)

Dodajte komentar

Prvi BMW x5 hibrid izložen je juče u Tivtu u Porto Montenegru. Generalni menadžer BMW-a za Crnu Goru Vladan Spasojević rekao je dapredstavljanjem hibridnog vozila daju podršku za zelenu inicijativukolegama iz Voli Trade-a i Porto Montenegra.

Mi to radimo na naš način, tako što ćemo predstaviti model x5 hibrid. Drago mi je da učestvujemo u podizanju svijesti o ovako bitnoj stvari ida čak na neki način možemo direktno da implementiramo tu inicijativu tako što vozimo hibridni model, model koji manje zagađuje životnu sredinu i model koji nosi oznaku zelene tehnologije”, rekao je on.

Konkretno vozilo, x5 hibrid je, kako je objasnio, kombinacija elektičnog motora, benzinskog motora i visokonaponske baterije.

Ovo vozilo u čisto električnom modu može da pređe čak 80 kilometara puta a sve zahvaljujući konceptu BMW-ovog plug – in hibrida gdje glavnu ulogu ima taj princip inteligentne raspodjele energije”, objasnio je on.

Kako je istakao, čisto električna vožnja bez emisije izduvnih gasova, potpuno zadovoljava svakodnevne uslove vožnje u gradu sa odlaskom na posao, čak i u neki šoping, dok s druge strane na dužim putovanjima na autoputevima vozači mogu da uživaju u pogodnostima klasičnog motora sa unutrašnjim sagorijevanjem.

Upravo ovaj princip inteligentne raspodjele energije omogućava da hibrid u trenutku mijenja režim vožnje, prilagođava se situaciji a sve to uz maksimalnu efikasnost i očuvanje životne sredine”, zaključuje Spasojević.

PR Porto Montenegra Danilo Kalezić rekao je da je ovo samo još jedna u nizu saradnja sa kompanijom Voli i Voli Motors.

On je istakao da je ovo jedna sjajna ekološka priča, i dodao kako u Porto Montenegru postoji nekoliko punjača za vozila na elekrični pogon.

Izvor: Mediabiro.tv

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *