Sastanak predsjednika crnogorske i srpske asocijacije menadžera

Predsjednik Asocijacije menadžera Crne Gore Budimir Raičković se u Beogradu sastao sa predsjednikom Srpske asocijacije menadžera Dragoljubom Damljanovićem i izvršnom direktoricom SAM-a Jelenom Bulatović.

Predsjednici organizacija su se saglasili da je neophodno intenzivirati saradnju posebno na planu unapređenja aktivnosti koje snaže i povezuju crnogorske i srpske menadžere i njihove kompanije.

Razmotrena je potreba intenziviranja regionalne inicijative iskazane kroz Asocijaciju menadžera Jugoistočne Evrope AMSEE, u kojoj pored srpske i crnogorske asocijacije participiraju i kolege iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije.

Obostrano je konstatovano da unapređenje ljudskih resursa, menadžerskih znanja i vještina, kao i aktivna participacija u procesu digitalne transformacije predstavljaju neke od identičnih prioriteta obije organizacije, te da se na tim ali i drugim poljima razmotre mogućnosti realizacije zajedničkih projekata.

Razmotrena je mogućnost da se u narednom periodu organizuje zajednička sjednica upravnih odbora SAM-a i AMM-a, uz konstataciju da postojeći Sorazum o saradji predstavlja kvalitetan okvir za zajedničko djelovanje.

Check Also

Mirko Mazalica izabran za novog direktora TE Pljevlja

Za novog direktora Termoelektrane (TE) Pljevlja izabran je mašinski inženjer Mirko Mazalica, koji je do …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *