Sastanak predsjednika crnogorske i srpske asocijacije menadžera

Dodajte komentar

Predsjednik Asocijacije menadžera Crne Gore Budimir Raičković se u Beogradu sastao sa predsjednikom Srpske asocijacije menadžera Dragoljubom Damljanovićem i izvršnom direktoricom SAM-a Jelenom Bulatović.

Predsjednici organizacija su se saglasili da je neophodno intenzivirati saradnju posebno na planu unapređenja aktivnosti koje snaže i povezuju crnogorske i srpske menadžere i njihove kompanije.

Razmotrena je potreba intenziviranja regionalne inicijative iskazane kroz Asocijaciju menadžera Jugoistočne Evrope AMSEE, u kojoj pored srpske i crnogorske asocijacije participiraju i kolege iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije.

Obostrano je konstatovano da unapređenje ljudskih resursa, menadžerskih znanja i vještina, kao i aktivna participacija u procesu digitalne transformacije predstavljaju neke od identičnih prioriteta obije organizacije, te da se na tim ali i drugim poljima razmotre mogućnosti realizacije zajedničkih projekata.

Razmotrena je mogućnost da se u narednom periodu organizuje zajednička sjednica upravnih odbora SAM-a i AMM-a, uz konstataciju da postojeći Sorazum o saradji predstavlja kvalitetan okvir za zajedničko djelovanje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *