Najbolje od najboljeg: Mercedes-Maybach S680 (foto, video)

Osmišljen da svojim vlasnicima pruži još više luksuza i snage u odnosu na “regularni” Mercedes-Maybach S klase, model S680 4Matic stiže sa ručno rađenim 6.0-litarskim V12 tvin-turbo motorom.

Ovaj biser njemačkog inženjeringa proizvodi 630 KS (463 kW) i razvija čak 1.001 Nm maksimalnog obrtnog momenta, a snaga se prenosi na sva četiri točka.

To je dovoljno da masivna limuzina iz stanja mirovanja do stotke stigne za svega 4,5 sekundi, prije nego što se kazaljka zaustavi na maksimalnih, elektronski ograničenih 250 km/h.

Kao i drugi modeli iz game Maybacha, i S680 4Matic ima specifične detalje po kojima se vizuelno razlikuje od običnog Mercedesa S klase.

Tu je prije svega dvobojna karoserija u nijansama karakterističnim za Mercedes-Maybach modele. Ističe se i specifična, hromirana maska hladnjaka, kao i hromirani otvori za vazduh na prednjem braniku.

Unutrašnjost je takva da S680 može luksuznim sadržajima da parira svojim malobrojnim rivalima, kao što su Bentley Flying Spur i Rolls-Royce Ghost.

Zadovoljstvo posedovanja jednog ovakvog automobila u Nemačkoj košta od 217.323 eura. Za one kojima je to mnogo na raspolaganju je skromniji S580 sa V8 motorom čija cena startuje od 164.565 eura.

Check Also

Elektroprivreda će tražiti preuzimanje Kombinata aluminijuma

Iz Elektroprivrede (EPCG) razmišljaju o preuzimanju upravljanja Kombinatom aluminijuma (KAP) čime bi garantovali zarade zaposlenima …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *