Menadžment Rudnik uglja ne namjerava da se odrekne otpremnina

Dodajte komentar

Deset članova menadžmenta Rudnik uglja, koje je na tu funkciju izabrao prethodni Odbor direktora optužio je izvršnog direktora Milana Lekića, da nije saopštio javnosti iznos svoje zarade, koja je kako navode veća od ugovorene zarade bilo kog člana menadžmenta.

U reagovanju na Lekićev poziv članovima menadžmenta na odustanu od otpremnina najavljujući pritom i ispitivanje zakonitosti takvih potraživanja, oni navode da Lekićevi moralni nazori nijesu principijelni kada je u pitanju lični interes.

“Nijeste saopštili javnosti, da je vaša zarada ugovorena u visini većoj od ugovorene zarade bilo kog člana aktuelnog menadžmenta, sa ugovorenim mehanizmom zaštite u slučaju razrješenja (75 odsto zarade do isteka mandata)? U poređenju sa otpremninama očigledna je nesrazmjera u iznosima (iznos bruto zarade i drugih prinadležnosti za 3-4 godine za nikakav rad). Takođe, nijeste saopštili da ste nezakonito ugovorili naknade angažovanih „trećih lica – eksperata“ u pojedinačnim iznosima u visini mjesečne zarade direktora sektora na period od 2 mjeseca”, navodi se u reagovanju kojeg su potpisali Stjepan Gazdić-tehnički direktor, Dane Čamdžić- direktor Sektora za razvoj i investicije, Golub Đondović- direktor Sektora Proizvodnja, Budislav Jaredić- direktor Sektora Promet, Dragan Mijatović, direktor Sektora ekonomskih poslova, Mugdin Nuhanović, direktor Sektora za pravne, kadrovske i opšte poslove, Radenko Ostojić, upravnik RJ Održavanje, Dragiša Terzić, upravnik RJ Transport, Šećer Bajrović, upravnik RJ nabavka i logistika i Velimir Janjić, pomoćnik izvršnog direktora za korporativne, regulatorne i normativne poslove.

Svi oni, potvrdio je nedavno Lekić, po osnovu menadžerskih ugovora imaju pravo na otpremnine u iznosu od 42 do 63 hiljade eura, zavisno od primanja koja su imali. Do sada je otpremnina isplaćena samo bivšem izvršnom direktoru Slavoljubu Popadiću oko 80.000 eura.

(Vijesti)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *