Dr Vesko Vujičić, specijalista interne medicine, subspecijalista hematolog u poliklinici Moj Lab 

Dodajte komentar

Poremećaji krvi- od benignih, kao što su razne vrste anemija, do ozbiljnih malignih oboljenja kao što je leukemija i limfom, poremećaji kao posledice preležane COVID infekcije 

Neke od posledica COVID infekcije su  različiti poremećaji u krvnoj slici: anemija, leukocitoza, trombocitopenija,  tromboze, poremećaji u zgrušavanju krvi, kao povišene vrijednosti D dimera. Vrijednost  D dimera nakon COVID infekcije može biti povišena duži vremenski period i hematolog je taj koji određuje da li je opravdano kontrolisanje D dimera, kao i primjena antikaogulantne terapije. Najbolji način da prekontolišete svoje zdravlje i proverite da li je došlo do nekog od hematoloških poremećaja pošto ste preležali COVID 19 jeste da se obratite iskusnom hematologu 

Dr Vesko Vujičić je od skoro član Moj Lab tima i u poliklinici se bavi dijagnostikom I liječenjem pacijenata sa urođenim i stečenim poremećajima krvi, poput poremećaja broja i oblika krvnih ćelija, poremećaja zgrušavanja krvi, prati trudnoće u kojima trudnice imaju tromboze kao potencijalne uzročnike pobačaja… Njegova je sugestija  da ono na šta  je potrebno posebno obratiti pažnju je pojava  tromboze kod mladih ljudi sa problemima perifernog krvotoka, gdje postoji opsnost od moždanih udara I infarkta miokarda.

U poliklinici Moj Lab se obavljaju palete posebnih nalaza, invazivne i neinvazivne dijagnostičke metode kako bi se pacijentima i potencijalnim pacijentima hematoloških oboljenja pružila prava i efikasna preventiva, dijagnostika i kontrola toka bolesti.

Dr Vesko Vujičić, specijalista interne medicine, subsecijalista hematolog

Rođen je u Podgorici, medicinski fakultet je završio u Kragujevcu a specijalizaciju na Beogradskom univerzitetu. Specijalizaciju iz oblasti hematologije  je završio 1997.godine, takođe na Beogradskom univerzitetu. Svoje dalje usavršavanje je nastavio na Beogradskom univerzitetu i to na magistarskim studijama gdje je i stekao magistarsko zvanje. Od 2006. je bio na doktorskim studijama na Podgoričkom univerzitetu a 2007.godine je odbranio magistarsku tezu na temu – Prognostički faktori kod bolesnika sa nehočkinskim limfomima želuca i crijeva.  

Svoje radno iskustvo započeo je radom na hematološkom odjeljenju Interne klinike KBC u Podgorici, gdje je sada načelnik Intezivne i poluintezivne jedinice centra za hematologiju. Od 1998. je počeo sa radom na Medicinskom fakultetu u Podgorici kao Stručni saradnik na predmetu Interna medicina, a godinu kasnije je postao profesor hematologije sa transfuziologijom u Srednjoj medicinskoj školi u Podgorici.

Dr Vesko Vujičić je dobitnik brojnih priznanja među kojima je Godišnja nagrada Kliničkog Centra Crne Gore za postignute rezultate. Član je Evropskog udruženja hematologa, autor i koautor oko 100 radova prikazanih na republičkim, bivšim federalnim, balkanskim i evropskim kongresima. Mentor i komentor više studentskih radova na kongresima studenata medicine u Sofiji, Ohridu, Beogradu, Zagrebu, Kairu i Berlinu. Predavač na više stručnih skupova i autor smjernica za liječenje pacijenata sa CML.

“Siguran sam da ću svojim znanjem i iskustvom doprinijeti preventivi i  uspješnom liječenju pacijenata polikinike Moj Lab. Radujem se što sam se pridružio timu koji je sinonim za posvećen, progresivan i moderan pristup pacijentu.”

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *