Otkazan Svjetski ekonomski forum

Dodajte komentar

Svjetski ekonomski forum otkazao je svoju godišnju konferenciju za 2021. godinu koja je bila zakazana za avgust u Singapuru, saopštila je ova organizacija sa sjedištem u Švajcarskoj.

„Nažalost, tragične okolnosti koje se odvijaju širom geografskih regiona, neizvjesni izgledi za putovanje, različit tempo vakcinacije i nesigurnost u pogledu novih varijanti virusa, čine realizaciju globalnog sastanka sa predstavnicima kompanija, vlada i civilnog društva iz cijelog svijeta nemogućom u obimu koji je planiran“, navodi se u saopštenju, objavljenom na zvaničnoj internet stranici Svetskog ekonomskog foruma (WEF).

Sljedeći godišnji sastanak biće održan u prvoj polovini 2022. Mada se očekuje da će se konferencija „vratiti“ ponovo na tradicionalno mjesto održavanja – Davos, organizatori napominju da će konačno utvrđivanje mjesta i datum održavanja biti utvrđeni na osnovu procjene situacije, krajem ovog ljeta.

Svjetski ekonomski forum je neprofitna grupa sa ambicioznom misijom da unaprijedi svijet i organizator konferencije koja se tradicionalno održava svakog januara već 50 godina. Ove godine, po prvi put, nije bilo januarske konferencije, ali je održan virtuelni skup, uz plan da se tokom maja, u Singapuru, održi konferencija u uobičajnom formatu. Kasnije je taj termin pomjeren za kraj avgusta, da bi konačno odlukom organizatora bio odložen za redovan termin naredne godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *