Amazon kupuje filmski studio MGM za devet milijardi dolara

Američki tehnološki div Amazon je u pregovorima o kupovini filmskog studija MGM za oko devet milijardi dolara. Lider u e-trgovini vodi pregovore o ovom preuzimanju već „nekoliko nedjelja“, rekli su redakciji časopisa Variety izvori iz filmske industrije.

Prema pisanju čuvenog holivudskog medija, „preuzimanje će organizovati Majk Hopkins (Mike Hopkins), viši potpredsjednik kompanijskih segmenata Amazon Studios i Prjme Video, direktno sa predsjednikom odbora MGM Kevinom Ulrihom (Kevin Ulrich), čiji je investicioni fond

Anchorage Capital ujedno i glavni akcionar u staroj filmskoj kući.

Eventualna prodaja studija Amazonu mogla bi da bude znak da tehnološka kompanija kreće u širenje svoje Amazon Prjme striming ponude koja bi obuhvatila širok katalog naslova u posjedu MGM, uključujući franšiza o Džejmsu Bondu, hobitima, Pink Panteru, itd.

Striming servis Amazona je prošlog mjeseca premašio 200 miliona korisnika širom svijeta.

MGM razmišlja o potencijalnoj prodaji od decembra prošle godine, a u to vrijeme kompanija imala tržišnu vrijednost od 5,5 milijardi dolara. U međuvremenu se pooštrila borba na tržištu striming kompanija, pa su u trku za preuzimanje kompanije ušli ViacomCBS I Sony Pictures Entertainment.

Izvor: Biznis.rs

Check Also

NLB Pay i Visa sa Vama na CIM Forumu

Forum kreativnih industrija i medija CIM Forum (Creative Industries and Media Forum), biće održan od …

Leave a Reply

Your email address will not be published.