Mask ponovo tvitovao, sa tržišta kriptovaluta izbrisano 365 milijardi dolara

Dodajte komentar

Stotine milijardi dolara tržišne kapitalizacije izbrisano je s tržišta krioptovaluta nakon što je Ilon Mask objavio na Tviteru da je Tesla prestala da prihvata ovu digitalnu valutu za kupovinu svojih vozila iz ekoloških razloga.

Bitkoin se u azijskom trgovanju danas vratio na blizu 50.000 američkih dolara pošto što je pao čak 17 odsto nakon maskove objave.

„Zabrinuti smo zbog sve veće upotrebe fosilnih goriva za eksploataciju bitkoina i transakcija, posebno uglja, koji ima najgore emisije od bilo kog goriva“, napisao je Mask.

Cijena najveće kriptovalute na svijetu pala je juče sa oko 54.819 na 45.700 dolara, što je najniže od 1. marta, za nešto manje od dva sata nakon Maskove objave. Na azijskom tržištu bitkoin je nadoknadio polovinu tog gubitka.

Eter, druga najveća kripto valuta na svijetu, takođe je pala za 14 odsto i dostigla najniži nivo od 3.550 dolara, prije nego što se oporavila na oko 3.965 dolara.

Vijest da je Tesla kupila 1,5 milijardi dolara bitkoina i da će ih prihvatiti kao valutu za plaćanje svojih automobila bila je jedan od glavnih faktora su rastuće cijene digitalnih valuta ove godine.

Kao rezultat toga, Maskovi komentari su pokolebali tržišta, iako je rekao da Tesla neće prodati nijedan bitkoin i da će nastaviti da prihvata bitkoin čim rudarenje kriptovaluta pređe na održiviju energiju.

„Pitanje ogromne upotrebe energije od strane rudara bitkoina je odavno poznato i nije ništa novo. Ali uzeto zajedno sa Maskovim nedavnim komentarima o dodžkoinu, čini se da njegovi najnoviji komentari sugerišu da njegova strast prema kriptovalutama možda opada “, rekao je Makoto Sakuma, istraživač iz istraživačkog instituta NLI u Tokiju.

Izvor: BIZLife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *