EXIT prvi veliki festival koji će omogućiti kupovinu ulaznica bitcoinom

Exit festival je saopštio da će biti prvi veliki festival na svijetu koji će omogućiti kupovinu ulaznica putem bitcoina, planetarno poznatog digitalnog sistema plaćanja.

“Ova inovacija u poslovanju učiniće još posebnijom proslavu 20. godišnjice festivala, koju će od 8. do 11. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi svojim nastupima obilježiti velika svjetska imena kao što su David Guetta, DJ Snake, Tyga, Asaf Avidan, Eric Prydz u B2B setu sa Four Tetom, Boris Brejcha, Solomun, Sabaton i mnogi drugi”, dodaje se u saopštenju.

S rastom blokčejna, digitalnih valuta i nezamjenljivih tokena (NFT-a), EXIT je prepoznao da festivali treba da se prilagode i prihvate nove tehnologije, kako bi zadovoljili potrebe svoje publike, a sve u cilju rasta i razvitka.

“Potencijal blokčejna, digitalne razmene i valuta je uzbudljiv i željeli smo da budemo sigurni da smo festivalski predvodnici u tom sektoru, da koristimo nove tehnologije, i da smo u stanju da ostanemo u toku sa našom tehnološki pismenom publikom i razvitkom tehnologije”, kaže direktor i osnivač EXIT festivala Dušan Kovačević.

Imajući u vidu da, kako kažu, plaćanje bitcoinima nije regulisano zakonima Republike Srbije neće biti moguće plaćanje na šankovima i drugim prodajnim mjestima unutar festivala, već isključivo onlajn kupovina VIP ulaznica preko Exit-ovog međunarodnog partnera Netpositive-a.

“Proces je jednostavan: kada kupci odaberu stavke koje žele da kupe u veb prodavnici, videće ponuđenu opciju ‘Plati Bitcoinom’, isto kao što postoji opcija ‘Plati karticom’. Zatim će dobiti QR kod za skeniranje putem svoje bitkoin aplikacije, i nakon što se uplata izvrši i bude potvrđena, kupac će dobiti sve kupljene stavke. Samo plaćanje funkcioniše tako što kupci plaćaju bitcoinom, a Exit-ov međunarodni partner Netpositive, koji realizuje ovu mogućnost, isplaćuje festivalu dalje u klasičnim valutama, prema zakonima Republike Srbije”, poručuju.

Izvor: Bonitet.com

Check Also

EU i Južna Koreja: SAD diskriminišu strane proizvođače električnih vozila

Većina električnih vozila neće biti pogodna za odobravanje poreznih kredita zbog zakonske odredbe u SAD-u …

Leave a Reply

Your email address will not be published.