Dogecoin uzletio 40 posto, zasluge Musku i Coinbaseu

Dogecoin je jutros uzleteo više od 40 posto nakon novog tvita Elona Muska i najave Coinbasea da će izlistati ovu kriptovalutu.

Cijena dogecoina porasla je na unutardnevni najviši nivo od oko 55 centi, pokazuju podaci Coin Metrics-a. Još uvjek je niži za oko 18% od rekordne visine od gotovo 67 centi od prije samo nedjelju dana.

Musk je na Tviteru napisao da sarađuje sa programerima dogecoina kako bi poboljšao učinkovitost transakcija.

U srijedu je izvršni direktor Tesle iznenadio najavu da će njegova kompanija za električne automobile prestati prihvatati bitcoin kao plaćanje zbog zabrinutosti zbog uticaja na okolinu.

To je dovelo do brutalne prodaje kripto valuta, uključujući dogecoin. Dogecoin je već značajno pao nakon Maskovog nastupa u Saturday Night Liveu, u kojem je digitalni novčić nazvao “prevarom”.

U međuvremenu, platforma za kripto razmjenu Coinbase saopštila je u četvrtak da će u sljedećih šest do osam nedjelja nuditi dogecoin podršku. Mnogi kripto trgovci navalili su na aplikaciju za ulaganje Robinhood sa nula naknada radi trgovine dogecoinom; sada bi potez Coinbasea mogao dovesti do većih trgovačkih aktivnosti.

Check Also

Mirko Mazalica izabran za novog direktora TE Pljevlja

Za novog direktora Termoelektrane (TE) Pljevlja izabran je mašinski inženjer Mirko Mazalica, koji je do …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *