Šef Goldman Saksa zaradio milione na Dogecoinu, pa napustio banku

Banka je potvrdila da ju je Aziz Mekmahon, šef prodaje na tržištima u nastajanju, napustio, a prema nekim izvještajima, zaradio je “pozamašnu sumu”.

Generalni direktor američkog bankarskog giganta Goldman Saksa napustio je investicionu banku nakon što je navodno zaradio milione ulažući u kriptovalutu Dogecoin.

Portparol Goldman Saksa potvrdio je da je Aziz Mekmahon, generalni direktor i šef prodaje na novim tržištima sa sjedištem u Londonu, napustio investicionu banku u kojoj radi 14 godina.

Međutim, portparol je rekao Marketvoču (MarketWatch) da nije imao saznanja o ulaganju u pomenuti Dogecoin.

Britanski Gardijan izvijestio je da je Mekmahon zarađivao novac ulažući na svoj lični račun i da nije bio uključen u trgovanje kriptovalutama za Goldman Saks. Iako se ne zna mnogo o iznosu koji je dotični navodno zaradio, novine se pozivaju na neimenovane izvore tvrdeći da je to “pozamašna suma”.

Smatra se da Mekmahon, za koga na Linkdinu (LinkedIn) stoji da je studirao na Triniti koledžu u Dablinu (Trinity College Dublin), možda osniva hedž fond, prema podacima iznijetim na portalu EFC (efinancialcareers.co.uk), koji je prvi izvijestio o priči.

Strani mediji konraktirali su Mekmahona radi komentara, ali zasad ga nisu dobili.

(B92)

Check Also

Osnivači Googlea od maja ove godine prodali dionice vrijedne više od milijardu dolara

Osnivači Googlea i suvlasnici kompanije Alphabet Larry Page i Sergey Brin su od maja ove …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *