Glovo preuzeo Ehranu u Sloveniji

Dodajte komentar

Glovo, jedan od vodećih svjetskih igrača na polju dostave, objavio je da je postigao dogovor o preuzimanju lokalne slovenačke kompanije za dostavu Ehrana. Kupoprodajna cijena ostaje povjerljiva.

Očekuje se da će spajanje biti završeno u sljedećih nekoliko mjeseci. Glovo sada usko sarađuje s Ehranom na definisanju strategije migracije za korisnike, partnere i kurire. Planirano je da oba modela isporuke istovremeno djeluju pod markom Glovo, a o budućim odlukama u pojedinim gradovima aće se odvojeno.

Platforma sa sjedištem u Barseloni, koja isporučuje sve, od hrane do farmaceutskih proizvoda, širi svoju prisutnost u srednjoj i istočnoj Evropi, čemu je pomogao nedavni završetak kruga finansiranja F-serije, u kojem je kompanija prikupila 450 miliona eura, najviše u istoriji španskog start-upa.

Ranije ove godine, kompanija je također sklopila partnerstvo vrijedno 100 miliona s kompanijom za nekretnine Stoneweg, sa sjedištem u Švajcarskoj, kako bi proširila svoju mrežu trgovina posvećenih isključivo isporuci dok je razvijala novopokrenuti Q-Commerce odjel.

Kompanija posluje i u Crnoj Gori.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *