U Crnoj Gori sada 51% turista iz 2019.

Dodajte komentar
Budva

U Crnoj Gori je u petak boravilo 14,7 hiljada turista, što je 51 odsto brojke na isti dan 2019. godine, saopšteno je “Vijestima” iz Nacionalne turističke organizacije.

“Imamo razloga da budemo zadovoljni početkom turističke sezone imajući u vidu turistički promet koji je ostvaren prethodnih sedmica. Pozitivne trendove turističkog prometa sa emitivnih tržišta zabilježili smo tokom cijelih praznika, a dobra posjeta nastavljena je i u sedmici za nama o čemu svjedoče i podaci lokalnih turističkih organizacija od petka, kada je u Crnoj Gori boravilo oko 14.700 turista, što je 51% ostvarenog turističkog prometa u odnosu na isti dan 2019, a što takođe predstavlja i skok od oko 20% u odnosu na prethodnu sedmicu, odnosno prvomajske praznike”, kazala je v. d. direktorica NTO Ana Tripković Marković. Iz Vlade je ranije saopšteno da očekuju da ova sezona bude na nivou 60 do 65 odsto one iz 2019. godine. Prošle godine je zbog pandemije i mjera zatvaranja tadašnje Vlade realizovana svega oko 15 odsto prometa iz 2019. godine

“Najveći broj gostiju proteklih dana boravio je na budvanskoj rivijeri i drugim primorskim gradovima, dok sjeverne i centralne opštine bilježe solidnu posjetu. Kada je riječ o očekivanjima za predstojeću sezonu, imamo razloga da budemo optimistični imajući u vidu interesovanje turista i najavljene avio-linije tokom ljetnjih mjeseci. Ono što je prioritet, uporedo sa promotivnim aktivnostima, jeste stabilizacija epidemiloške situacije u našoj zemlji, kako bi turistima poslali poruku da smo odgovorna i bezbjedna destinacija. U tom kontekstu raduju odluke Švajcarske i Njemačke koje su prethodnih dana uklonile Crnu Goru sa liste visokorizičnih područja, kada je u pitanju pandemija virusa kovid-19, a nadamo se da će ubrzo, pored Njemačke, i druge zemlje EU dati preporuku svojim građanima da mogu putovati u Crnu Goru bez posebnih ograničenja, što će usloviti i veći dolazak turista”, kazala je Tripković Marković.

Izvor: Vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *