Erste banka nagrađena sertifikatom Poslodavac Partner

Dodajte komentar

Sertifikat Poslodavac Partner (CEP), prestižno priznanje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima koje dodjeljuje konsultantska kuća SELECTIO, ove je godine po prvi put dodijeljen Erste banci.

CEP je nezavisno priznanje struke pokrenuto 2005. godine koje se dodjeljuje poslodavcima na bazi ocjene razvijenosti njihovih praksi upravljanja zaposlenima u pet glavnih područja. Područja koja se ocjenjuju su kvalitet strategije upravljanja zaposlenima, procesi zapošljavanja, upravljanje učinkom, edukacije i razvoj zaposlenih, kao i prakse vezane uz sam odnos prema zaposlenima, koje uključuju transparentnu komunikaciju sa zaposlenima, ispitivanja njihovog zadovoljstva i prakse kojima se podstiče zdravlje i balans njihovog privatnog i poslovnog života.

Kako bi zadovoljila standarde potrebne za dobijanje CEP-a, kompanija mora imati najmanje 75% ukupno mogućih bodova, ali i najmanje 70% bodova u svakom od 5 ocjenjivanih područja, što su kriterijumi koje je Erste banka uspješno dostigla ostvarujući visoke nivoe bodova, i time se pridružila najboljim poslodavcima na regionalnom tržištu.

Najbolje rezultate Banka je postigla u oblasti upravljanja učinkom, na osnovu odlično postavljenog sistema procjene radne uspješnosti zaposlenih koji je povezan sa strategijom organizacije i razvojem zaposlenih. Svi zaposleni redovno dobijaju povratnu informaciju o svome radu, a rukovodioci su dobro edukovani za praćenje radne uspješnosti kao i motivisanje i nagrađivanje svojih zaposlenih. Nezavisni sertifikacijski tim takođe je pohvalio to što svi zaposleni Banke imaju definisane lične planove razvoja, kao i dostupnost raznolikih edukacija i značajna finansijska ulaganja Banke u razvoj svih zaposlenih. Osim toga, Banka se tokom procesa sertifikacije istakla i wellbeing praksama poput omogućavanja više fleksibilnih oblika rada zaposlenima kao i mnogobrojnim društveno korisnim akcijama u kojima često učestvuju i sami zaposleni Banke.

„U izazovnim i promjenljivim okolnostima pokazali smo agilnost i sposobnost brzog prilagođavanja organizacije rada kako bismo klijentima pružili kontinuitet kvalitetne usluge i podršku. Posebno smo ponosni na zaposlene, koji su u vanrednim okolnostima pokazali motivisanost, kolegijalnost i solidarnost i time na najbolji način potvrdili da su najveća pokretačka snaga Banke“, rekao je Aleksa Lukić, glavni izvršni direktor Erste banke.

„U proces sertifikacije smo ušli želeći da steknemo precizniju i nezavisnu procjenu kvaliteta procesa i sistema koje primjenjujemo u oblasti ljudskih resursa. Zadovoljstvo je kada dobijete potvrdu da ste među kompanijama u regionu koje sprovode najbolje prakse u razvoju i edukaciji zaposlenih, motivisanosti, postizanju ravnoteže između poslovnih i privatnih obaveza. Ovo shvatamo kao podsticaj da nastavimo predano da radimo na daljem unapređenju radnog okruženja, u saradnji sa zaposlenima, menadžerima, i uz podršku kolega i koleginica iz bankarske grupe kojoj pripadamo“, kazala je Tatjana Keković, direktorica Službe ljudskih resursa.

Trenutno je 68 nosilaca Certifikata u Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Makedoniji, Rusiji, Sloveniji i Srbiji.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *