ToMontenegro će letjeti za Beograd, Ljubljanu i Frankfurt, moguće i Istanbul

Dodajte komentar

Nacionalna avio kompanija ToMontenegro planira pokretanje komercijalnih linija do 1. juna, a početna odredišta su joj Beograd, Ljubljana i Frankfurt, saopšteno je Ministarstva za kapitalna ulaganja.

„Ove rute su potvrđene i sigurne. Na osnovu ograničenja ulaska i dostupnosti slotova, izradiće se konačni raspored vožnje “, rekao je državni sekretar Zoran Radunović. Dodao je, „Postoji veliko zanimanje slovenačkih turoperatora za letove iz Ljubljane. Takođe ćemo sigurno imati usluge za Beograd i iz Podgorice i iz Tivta. Uprava pregovara o potencijalnim dodatnim destinacijama, a konačni red letjenja biće objavljen narednih dana ”.

Kako EX-YU Aviation News saznaje, Istanbul će takođe vjerovatn biti dio planova nove nacionalne kompanije.

Prvi avion kompanije ToMontenegro, Embraer E195, servisiran je u Bratislavi i prevezen trajektom do Mastrihta.

“Tačan datum lansiranja još nije utvrđen. Letovi mogu započeti čim se prvi avion vrati iz lakirnice, što se očekuje sljedeće sedmice. Sigurno ćemo pokrenuti do juna ”, rekao je Radunović.

Aviokompanija je ranije ove sedmice dobila sertifikat za vazdušni prevoz, što joj omogućava da započne sa radom. Bivša kompanija, Montenegro Airlines, izvršio je posljednji let 25. decembra 2020. godine, nakon što je vlada utvrdila da više nema sredstava da održi zaduženu kompaniju u vazduhu.

Kako navodi portal, Beograd je bio najprometnija i najprofitabilnija ruta Montenegro Airlinesa. U 2019. godini, kompanija je, zajedno sa Air Serbia, prevozila 548.679 putnika između Beograda, Podgorice i Tivta. U 2020. godini ta je brojka iznosila 154.677 putnika, iako su letovi bili obustavljeni na pet mjeseci.

Izvor: Ex-Yu aviation

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *