Prihod RAE 1,64 miliona eura

Dodajte komentar

Regulatorna agencija za energetiku i komunalne djelatnosti ostvarila je ukupne prihode i preneseni novac u iznosu od 1,64 miliona eura, što predstavlja povećanje u odnosu na plan od 1,49 miliona eura.

Novac koji je prikupljen u prethodnim godinama i koji je prenesen u 2020. godinu iznosio je 299,84 hiljade eura. To je pokazao finansijski plan o prošlogodišjem poslovanju Agencije, koji je ušao u skupštinsku proceduru.

Kako je objašnjeno u dokumentu, po osnovu godišnjih naknada za korišćenje licence ostvaren je prihod u iznosu od 1,28 miliona eura, dok je prihodovano od naknada za izdavanje licence 10,500 hiljada eura, prihodi ostvareni od refundiranja naknada zarada po osnovu bolovanja i po osnovu zapošljavanja lica sa invaliditetom iznose 41,091 hiljada.

Ukupni rashodi Agencije, čiji je predsjednik odbora Branislav Prelević, u 2020. godini, koji se odnose na obavljanje poslova u oblasti energetike bili su milion eura i manji su za 27 odsto od planiranih 1,36 miliona.

“Ključni razlozi za manje ostvarenje troškova su pojava i širenje pandemije koronavirusa koji su direktno ili indirektno uticali na ostvarenje većeg broja troškova (troškove električne energije i goriva, bruto zarada, naknada zarada i drugih primanja zaposlenih, službenih putovanja, seminara, članarina, radionica i treninga i obuke kadrova i organizacije i troškove međunarodnih skupova u oblasti energetske regulacije) i dinamika zapošljavanja nedostajućeg kadra”, pojašnjeno je u dokumentu.

Na rashodnoj strani troškovi bruto zarada, naknada zarada i drugih primanja zaposlenih ostvareni su u ukupnom iznosu od 714,58 hiljada eura, što je za 24 odsto manje u odnosu na planirani iznos od 942,33 hiljade, koliko je predviđeno finansijskim planom za 2020. godinu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *