KLM se nakon 32 godine vraća u Dubrovnik linijom do Amsterdama

Dodajte komentar

KLM će, nakon gotovo 32 godine, obnoviti saobraćaj na liniji između Amsterdama i Dubrovnika.

Nakon objave Uniteda koji će ovog ljeta povezati New York s Dubrovnikom, te jučerašnje objave Delta Air Linesa koji će takođe saobraćati iz New Yorka prema dubrovačkog aerodroma, stiže još jedna novost – KLM će od 26. juna ove godine uvesti redovnu liniju između Amsterdama i Dubrovnika, piše Croatian Aviation.

KLM je prema Dubrovniku posljednji put saobraćao u vrijeme bivše države, sada već davne 1988. godine. Nakon osamostaljenja, ova kompanija nije imala redovnu liniju prema aerodromu Dubrovnik.

Holandski nacionalni avioprevoznik napravio je veliku ekspanziju na hrvatskom tržištu, podsjećamo, u februaru ove godine uveo je dodatne letove prema Zagrebu te na liniji iz Amsterdama sada saobraća dva puta dnevno. U saobraćaju je i linija prema Splitu, koja će, kako se budemo bližili ljetnoj sezoni, povećati broj nedjeljnih operacija.

Novo odredište – dubrovački aerodrom, svakako je logičan odabir kompanije. Od 26. lipnja letovi KLM-a između Amsterdama i Dubrovnika saobraćaće svakodnevno, a na njoj su najavljeni avioni tipa E190 te B737.

Karte trenutno nisu u prodaji na zvaničnoj web stranici aviokompanije, no to bi se trebalo promijeniti već u ponedjeljak.

Izvor: SEEbiz

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *