U Crnoj Gori više od 400 registrovanih firmi iz Turske

Na teritoriji Crne Gore postoji više od 400 registrovanih firmi iz Turske, istaknuto je tokom današnjeg sastanka ambasadorke Turske u Crnoj Gori Songul Ozan i v.d. direktora Uprave za inspekcijske poslove Ilira Harasanija.

Kako je saopšteno iz Uprave za inspekcijske poslove, tokom susreta je predstavljena organizacija Uprave, principi rada, kao i nadležnosti njenih inspekcija.

“Razmatrani su i modaliteti saradnje Uprave za inspekcijske poslove i Ambasade Turske”, navodi se.

Kada je riječ o registrovanim firmama iz Turske, dogovoreno je da se održi sastanak i sa njihovim predstavnicima, kako bi se prevazišli problemi sa kojima se susrijeću, kao što su nerazumijevanje jezika i crnogorske zakonske regulative.

“Naredni zajednički koraci biće usmjereni i na održavanje seminara, obuka i zajedničkih projekata kako bi se edukacijom spriječile situacije oglušavanja o neku zakonsku obavezu”, napominju u Upravi.

Iz Uprave su zahvalili Ambasadi Turske na ukazanoj spremnosti da ostvare adminstrativnu i tehničku saradnju, što će, kako kažu, sigurno biti podrška sistemu inspekcijskog nadzora u Crnoj Gori.

Sastanku je prisustvovao i savjetnik za trgovinske odnose u Ambasadi Turske Erdal Karaomerolu, koji je, zaključuju u Upravi, i sam bio zaposlen u inspekciji duži niz godina, te će iskustvom zasigurno dobrinijeti boljem razumijevanju potreba inspekcijskih službi i produbljivanju saradnje kako sa Ambasadom tako i sa inspekcijskim službama u Turskoj.

Check Also

Institut sertifikovanih računovođa i Udruženje sudskih vještaka potpisali sporazum o saradnji

Institut sertifikovanih računovođa Crne Gore (ISRCG) i Udruženje sudskih vještaka Crne Gore (USVCG) potpisali su …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *