Aerodormi traže kredit za isplatu zarada

Dodajte komentar

Aerodromi Crne Gore (ACG) pregovaraju sa bankama oko dobijanja kredita kojim bi premostili probleme sa likvidnošću i obezbijedili novac za pripremu sezone i isplatu zarada i druge tekuće obaveze, kazao je “Danu” vrši lac dužnosti izvršnog direktora Ognjen Jovović.

– Jedna od varijanti za rješavanje problema likvidnosti je uzimanje kredita. Zadovoljni bi bili sa pet miliona, ali da vidimo šta će nam banke ponuditi. Čekamo ponude banaka da vidimo po kojimuslovima možemo da se zadužimo. Ako ponude banaka budu skupe, onda ćemo pokušati da sa dobavljačima prolongiramo rokove. Imamo probleme sa likvidnošću, ali povećava se broj letova i nadamo se da ćemo do kraja jula prevazići sve probleme i ući u stabi lnu fazu poslovanja. Nadamo se da će prihodi biti dovoljni da pokriju sve redovne troškove poslovanja, kazao je Jovović.

Za zarade je na mjesečnom nivou potrebno 1,1 milion eura, od čega 600 hiljada za neto plate, a ostatak za poreze i doprinose.

On je naveo da postoji mogućnost i da ih država pomogne sa obezbjeđivanjem kolaterala za kredit, ukoliko to bude potrebno. Takođe je kazao da Aerodromi nikad nijesu nikome ništa dugovali, ali da su nakon pandemije u jako lošoj situaciji.

– Prihodi za četiri mjeseca ove godine su samo 1,6 miliona eura, rekao je Jovović.

(Opširnije u današnjem “Dan”-u)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *